CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal, eşi Olcay Baykal'la birlikte oyunu memleketi Antalya'da kullandı. Baykal ailesi, oylarını, Konyaaltı Caddesi'ndeki evlerin hemen yanında bulunan Barbaros Ortaokulu'nda 1019 numaralı sandıkta verdi. Oy verme kabininden pusulayı zarfa koymadan çıkan, ancak perdeyi açtıktan sonra durumun farkına varan Baykal, sırtını döndü ve pusulayı zarfa yerleştirip oyunu sandığa attı.

Baykal, oy kullanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Umarım bu seçim milli iradenin sadece sandıkta ortaya çıkmayacağı, siyasi hayata yansıyacağı, siyasi hayatı yönlendireceği seçim olur. Boşlukta kalmaz. Bir kenara atılmaz. İhmal edilmez" dedi.

Seçim sonucunda ortaya çıkacak iradenin Türkiye'nin uyumuna, uzlaşmasına, kaynaşmasına gerçek bir demokrasiye doğru yönelmesine katkı yapması temennisinde bulunan Deniz Baykal, "Türkiye'nin bu seçimden sonra sorunlarını çözme yoluna girmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Baykal, henüz 1 Kasım seçimlerinin sonuçları ortaya çıkmadan yeni bir seçimin gündeme gelmesine ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Ben artık bu aşamadan sonra bu seçimde ortaya çıkacak iradeyi de dudak bükerek karşılama, beğenmeme ve millete 'Değiştir kararını' deme gücünü hakkını, takatini mecalini kendisinde bulabilecek bir siyasi kadro düşünemiyorum. Artık yeter. Bu da gereksiz de aslında. Yaptık ama burada biter. Bunu uzatmanın anlamı yoktur. Kabul edilebilir değildir. Çok yanlış yapıldı. Umarım herkes gereken dersi alacağı sonuç çıkar."

GEÇİCİ MECLİS BAŞKANLIĞI

Baykal, 7 Haziran seçimleri sonrası geçici meclis başkanlığı ve meclis başkanlığı adaylığına ilişkin sorunun kendisine yöneltildiği sırada çalan cep telefonunu "Tam zamanında çaldı" diyerek espriyle meşgule aldı ve "Bu görevi, geçici başkan olarak, en erken doğmuş milletvekili olarak, seçilirsem diğer seçilecek milletvekillerine de bakılarak, Anayasa gereği benim yerine getirmem gerekebilir. Böyle olursa büyük bir sevinçle onur duyarak görevi yerine getiririm" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim