8 yıldır DHMİ ' de Genel Müdürlük yapan, Orhan Birdal, görevinde alınıp, kızak olarak adlandırılan göreve yerleştirildi. Bugün sabah saatlerinde gelen DHMİ haberi ile, herkes Orhan Birdal' ın görevden atıldığı düşüncesine kapıldı. DHMİ eski Müdürü Orhan Birdal, bugün sabah saatlerinde Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı Müşavirliği olarak yeni görevine başladı. Kızak olarak adlandırılan bu göreve atanan Orhan Birdal için herkes şaşırdı. 2007 de DHMİ der göreve başlayan Orhan Birdal bu sabah saatlerinde görevinden alındı.

Görevden alınmasının sebebi olarak Resmi Gazete' de yayımlanan bir haber;
 THY' nin fiilen kapandığını belirtmesi ve Atatürk hava alanı için de hava koşulları sebebiyle yaptığı yersiz açıklamalar olarak adlandırıldı. 

Orhan Birdal' ın da bu atama haberini sabah aldığı öğrenildi. DHMİ Müdürü Orhan Birdal,İstanbul' da kötü hava şartları var iken yaptığı yersiz açıklamalar ile gündeme oturdu haberi de kulaktan kulağa yayılıyor.  Yapılan açıklamalar sonrasında 600 ' e yakın uçuş iptalinin sorumlusu olarakta Orhan Birdal görüldü. 

Orhan Birdal, başvurduğu milletvekilliği adaylığından da silinmiş ve başvurusu kabul edilmemişti. Bunun üzerine de kendisi DHMİ' de ki görevine devam etmişti. Daha önce KKTC Ulaştırma Bakanı ile de mevzuatları olan Orhan Birdal, konu ile alakalı olarak hiçbir  şey bilmediğini ve henüz öğrendiğini açıkladı. 
Editör: TE Bilişim