Diyarbakır bu sır intihar ile neye uğradığını şaşırdı. Haberde mevzu bahis edilen daha hayatının baharında olan bir Ezidi genç kızı.. İntihar eden bu Ezidi kız sade ve sadece 16lı yaşlarda idi. Hayatının en güzel yılları, tıpkı açılmamış bir gonca gibi... Irak'ın Sincar bölgesinden bombaların gölgesinden kaçarak yurdumuza gelip sığınan ailenin bir ferdiydi ezidi kız. Genç kız daha belli olmayan bir sebepten ötürü evinin balkonundan ip ile kendisini asarak intihar edip yaşamını sonlandırdı. Genç kızın ölümü ise herkesin aklında büyük bir soru işareti oluşturdu. Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde 16 yaşındaki Ezidi genç kız esrarengiz bir şekilde intihar etti.Irak’ın Sincar bölgesinde yaşanan savaş nedeniyle ailesiyle birlikte kaçarak 8 ay önce Ergani ilçesine yerleşen 16 yaşındaki genç kız, henüz bilinmeyen bir nedenle ikamet ettiği evinin balkonundan atlayarak intihar etti.

Sincar'da yaşayan Ezidi Halef ailesi, IŞİD'in saldırıları üzerine 8 ay önce kaçarak Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ne yerleşti. İlçenin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki bir sitede oturan ailenin kızları Faize Çuko Halef, dün akşam yemekten sonra Kuzey Irak'ta bulunan kardeşinin araması üzerine telefonla konuşmak için balkona çıktı. Bir süre telefonda konuşan Halef, daha sonra kendisini 7'inci katın balkonundan boşluğa bıraktı. Ağır yaralanan Halef, ambulansla götürüldüğü Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Ezidi aile büyük üzüntü yaşarken, kızlarının intiharına bir anlam veremediklerini söyledi. Polis, Halef'in intiharıyla ilgili soruşturma başlattı.

Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili ve HDP'den Batman Milletvekili aday adayı olan Ezidi asıllı Felaknas Uca, intihar eden Halef'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Editör: TE Bilişim