FIRAT ANLI: UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Diyarbakır Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Anlı, mahkemen 'eşbaşkanlık' yönetmeliğini durdurması kararının kendileri açısından pratik yansımasının olmayacağını söyledi. Mahkemelerin, yine verdikleri karar ile toplumun gerisinde kaldığını, daha önce de siyasi partilerde bu uygulamanın kullanılması için yasalar değiştiğini belirten Anlı şöyle dedi:
"Türkiye'deki demokratikleşmenin ve halkın taleplerinin yerine getirilmesi için demek ki daha epeyi mesafe kat etmemiz gerekiyor. Nihayetinde biz seçime girerken, halktan eş başkanlar olarak destek istedik, halk destekleyerek bunu tasdik etti. Seçimde önemli oranda bir başarı sağlandı. Bu kararın pratik yansıması çok olmayacaktır. Nihayetinde biz eş başkanlığı yönetmelik ile yürütmüyoruz. Halkın verdiği bir irade ve görevdir. Halkın verdiği göreve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ama inanıyorum ki bundan sonra bu tür talepler hem yargı hem TBMM tarafından dikkate alınır, buna uygun bir düzenleme de yapılır. Ama nitecede bizim için demokratik meşru zemin daha önemlidir. Biz eş başkanlık uygulamasını Belediyemizde sürdürmeye devam edeceğiz. Bu konuda her hangi bir uygulama değişikliğine gitmeyeceğiz."
Fırat Anlı karara yasal olarak Bölge İdare Mahkemesi, Danıştay, Anayasa Mahkemesi'nde ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde itirazda bulunacaklarını ifade ederek, "Hukuk içerisinde de gerekli çabamızı sürdüreceğiz" dedi.

 

Kaynak: dha