Diyarbakır Selahattin Eyyubi devlet Hastanesinde meydana gelen olay da hastanenin 2 personeli yaralandı.  Beyin Cerrahı ameliyata alınırken, güvenlik görevlisinin de iyi olduğu haberleri geldi. 

İddiaya göre, hastanenin otomasyon bölümünde çalışan Berna A.'nın eski eşi, sabah saatlerinde hastaneye gelerek kendisi ile konuşmayı arz etti. Berna A., eşinin isteğini kabul etmeyince çevredekileri rahatsız edecek derecede bir tartışma çıktı. Berna A. ile Murat A.'nın münakaşa sesleri üzerine odasında hasta muayene eden beyin cerrahı Şerif Turan ile hastane güvenlik  görevlileri olaya araya girdi . Bu sırada belindeki bıçağı çıkaran Murat A., Dr. Şerif Turan ile emniyet görevlisi Mehmet Yıldız'ı yaraladı. Olayın ardından Murat A. ve yanındaki arkadaşı  Diyarbakır'daki hastaneden kaçtı.  

Diyarbakır Devlet Hastanesinde yaşanan olayda Güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız ayakta tedavi edilirken, beyin cerrahı Dr. Şerif Turan ameliyata alındı.

Turan'ın hayati tehlikesinin olduğu öğrenilirken, polis olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı. Olayın ardından kaçan şahsın yakalanması için çalışma başlatan Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı araştırma ekipleri Murat A.'yı gizlendiği Diyarbakır Sur ilçesinde suç aleti bıçakla beraber yakaladı. Alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.
Editör: TE Bilişim