Diyarbakır’da 19 Şubat’ta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne gidip, 10 yaşındaki oğlu H.A.,ile 8 yaşındaki kızı S.A.’yı çay şekeri isteyen ve vermesi için komşusuna çocuklarını gönderdiğini, bir süre sonra oğlunun eve yalnız döndüğünü, bir adamın kız kardeşini kaçırdığını söylediğini belirterek, kızının bulunmasını istedi.

İhbar üzerine de polis, olay yerine geldiği zaman kız çocuğunu yolda bir kişi yürüdüğünü ve kaçırılmak üzere olduğunu belirtti. Kızın yanındaki 25 yaşındaki İ.G.’yi gözaltına alan polis, bunun üzerinde bir bıçak buldu. Polis merkezine götürülen şüphelinin, bazı fotoğrafları silmeye çalıştığı fark edilince cep telefonuna el konuldu. Kaçırılan kızın ağabeyi "Yanımıza yaklaşarak kardeşime adını sordu. Bizimle birlikte apartmana geldi ve kardeşime okul harçlığı vereceğini söyledi. Bana eve gitmemi söyledi. Hırsız olduğundan şüphelendim. Hemen eve gidip anne ve babama olayı anlattım" diye açıklamalarda bulundu. 

Sapkın tacizcinin fdurumunu anlatan   8 yaşındaki kız çocuğu "Annem beni ve ağabeyimi komşuya şeker vermek için gönderdi. Eve dönerken çirkin bir adam yarnımıza geldi ve ismimizi sordu. Sanra bana birşey söyleceğini söyledi. ’Üzerimde bozuk para var. Onu sana vereyim. Üzerimde 5 TL var gel bakkalda birlikte bozalım’ dedi. Beraber yürümeye başladık. Başka caddedeki uzakta olan bir kulübeye beni götürdü" dedi. S.A., şüphelinin kendisini dudağından öptüğünü, taytını dizine kadar indirdikten sonra iç çamaşırımı yırttığını, kendi fermuarını açarak tacizde bulunduğunu, cep telefonundan çıplak kadın ve adamın doktorculuk oynadığı ve birbirlerine dokunduğu film izlettiğini ifade etti. 

Tacizcinin ifadesinde ise "Ağlayan kıza küpelerinin ne kadar güzel olduğunu söyleyip bana vermesini istedim. Küpeleri vermeyince uzaklaştım. 15 dakika sonra polisler beni yakaladı. Çocuğa cinsel temasta bulunmadım, o niyetle yaklaşmadım ve taciz etmedim. Sadece sevmek amaçlı yanağına dokundum. Amacım cinsel istismar değildi. Sadece yanağına dokunarak kızı sevdim. Kapının önünde 5-10 dakika çocuğu sevdim. Çocuğu öpmedim ve yanağı dışında dokunmadım. Oradan ayrılınca polis beni yakaladı. Çocuğu bir yere götürmedim. Cinsel organımı çıkarıp çocuğa sürtmedim, görüntü izletmedim." dediği öğrenildi. 
Editör: TE Bilişim