Yirmi yılı aşkın zamandır doktorluk görevini sürdüren ve iç hastalıkları alanında uzman doktor olarak çalışmalarına devam eden Ahmet Faruk Yağcı, ilk kitabı olan ‘Şimdiki Aklım Olsa’yı kitap severlerin beğenisine sundu. Halen Türkiye Hastanesi’nde görev yapan Yağcı, kitabı hakkında kısa açıklamalarda bulundu. Kitabında edebi kaygılar taşıdığını vurgulayan Yağcı, kitabın içeriği hakkında, “Kitabımda özel hayatımdaki hekimlik pratiği ve insan ilişkilerine değindim. Kitabın okunabilirliğini artırmak içinde gündelik ve sade bir dil kullanmaya özen gösterdim” ifadelerini kullandı.
Kitabında aklına gelen konuların her birini hikayeleştirerek anlatmayı seçtiğini belirten Yağcı, bu konuları da kronolojik bir sıra dâhilinde okuyucuya sunduğunu söyledi.
Yağcı, kitabının içeriğinin okuyucu tarafından anlaşılır olması için çalıştığını, yazdıklarıyla da kimseyi incitmemek için son derece dikkatli davrandığını ifade etti. Yağcı, ayrıca kitabına yönelik olumlu eleştirilerden dolayı da oldukça mutlu olduğunu dile getirerek ikinci kitabı içinde çalışmalarına yakın zamanda başlayacağını anlattı.
KISA BİR OTOBİYOGRAFİ İLE BAŞLIYORUZ
“Şimdiki Aklım Olsa” üç bölümden oluşuyor. Kitabın ilk bölümünde Yağcı’nın otobiyografik bir tanıtımı bizleri karşılıyor. Yağcı’nın üniversite sınavını kazanmasıyla başlayan hayatındaki gel gitler, hekim olma yollarında neler yaşandığı birinci bölümde yer alıyor. Okul, mecburi hizmet ve uzmanlık eğitimi esnasındaki yazarın yaşadığı sancılar hikayeleştirilerek anlatılıyor.
İkinci bölüme geldiğimizde yazarın olgunluk dönemi ile baş başa kalıyoruz. Bu bölümde yazar branşındaki uzmanlık çalışmaları sırasında yaşadığı insan ilişkilerini ve ilaç şirketleri ile başından geçen ilginç olayları okuyucuya sunuyor. Bu dönemde yaşadığı pişmanlıkları da dile getiren yazar, okuyucuyu sıkmadan komik öğütler de veriyor.
Son bölümde Yağcı’nın bahsetmiş olduğu edebi kaygılar kitaba damga vuruyor. Yağcı, çalışma hayatı boyunca yaşadıklarını, ev ziyaretlerine gittiği hastaların üzerinden anlatıyor. Yağcı, bu bölüm için şu ifadeleri kullanıyor: “Bu bölümde edebi kaygılar anlattıklarımın üzerinde. Bana göre, okumayı sevenler kitabımdaki en büyük lezzeti son bölümde alacaklar.”
Kaynak: iha