Kocaeli’nin Darıca ilçesi Farabi Devlet Hastanesi’nde, H1N1 olarak bilinen “Domuz gribi” hastalığı şüphesiyle tedavi altında olan 53 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre 1 hafta önce yüksek ateş ve çeşitli rahatsızlık şikayeti ile Darıca Farabi Hastanesi’ne gelen ve halk arasında Domuz gribi” olarak da bilinen H1N1 hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan Güler Akbaş isimli kadın hayatını kaybetti. Hastadan ölüm sonrasında alınan numunede ise ölüm nedeninin H1N1 virüsü olduğu kesinleşti.
Konu hakkında açıklama yapan Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, vakanın doğru olduğunu ifade etti. Karantina altında tedavi gören ve vefat eden hastanın numunelerinin pozitif çıktığını belirten Ergüney, “Konu doğrudur. 12 Mart günü içerisinde vefat eden hastamızdan alınan numuneler sonradan H1N1 vakası olduğu belirlendi. Geldiğinden bu tip vakalardan şüpheli olarak tedavi altına alınmıştı. Ama maalesef hayatını kaybetti. Bununla alakalı şu anda bir alarm durumu yok. Herhangi bir panik yapacak durumumuz şu anda yok. Sağlık Bakanlığı ile sürekli görüşmeler içerisindeyiz. Bu konuda Bakanlık yarın bir açıklama yapılacaktır” dedi.
Domuz gribi ve mevsimsel grip vakaları için de vatandaşları uyaran uyaran Ergüney, “Genel hijyen kurallarına dikkat etmek, işte toplu alanlarda öksüren, hapşıran insanlarla çok yakın temasta olmamak, öpüşmemek, sık sık elleri yıkamak çok önemli. Bunlara ve hijyen kurallarına biraz abartılı dikkat edilirse ve vücudun bağışıklık sistemini koruyacak şekilde önlemlere dikkat etmek lazım. Yoğun C vitamini, bol sıvı alımı gibi bunlara dikkat edilmesi şart” diye konuştu.
Öte yandan Kocaeli’nde bir diğer domuz gribi vak’ası olarak tedavi altında olan ve halen Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören hastanın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.
(İHA)
Kaynak: iha