Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun’da bu yıl sigortalı üreticilere 41 milyon 179 bin liranın üzerinde hasar ödemesi yaptı.
Tarım Sigortaları Havuzu, Giresun Bölge Mdürlüğü tarafından Bulancak Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende, TARSİM tarafından 2014 yılında sigortalı doğal riskler sonucunda fındıkta zarar gören üreticilere sembolik çek verildi. Törene Vali Hasan Karhan, Kaymakam Tayfur Elbasan, TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kadak, TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Fatoğlu, Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, ilçe ziraat odaları başkanları ve üreticiler katıldı.
TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, 2014 yılında yaşanan doğal afet sonucu ürünü zarar gören ve sigorta yapmış üreticilerine hasar ödemesi için tören düzenlendiğini söyledi. Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin ise, üreticilerin, her sigorta yaptıranın para alacakmış gibi bir algı oluştuğunu belirtti. Keskin “Her sigorta yaptıran üreticinin para alacakmış gibi bir düşünce hakim. Böyle bir şey yok. Sigorta yaptırmak ürününü garantiye almaktır. Sigorta yaptırırsın doğal afet sonucu ürün zarar görürse zararının karşılığını alırsın. Evini, arabanı, iş yerini nasıl sigortayla garanti altına alıyorsan ürününü de düşünmek zorundasın” dedi.
Giresun’da 2014 yılında ciddi anlamda zirai don yaşandığını ifade eden Vali Hasan Karahan ise “Yaşanan don afeti sonucu sigortanın önemini daha iyi anlamış bulunuyoruz. Ürününü sigorta yaptırmayanlar için yaşanan afet üzücü bir tecrübe oldu. Yaptıranlar ise büyük bir mağduriyetten kurtuldu. TARSİM Üreticilerimiz için önemli bir devlet garantisidir ve desteğidir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ürünü zarar gören ve sigorta yaptıranlara sembolik hasar ödeme çeki verildi.
Ayrıca Giresun’da 2014 yılında 19 bin sigorta poliçesi karşısında 2 milyon TL sigorta bedeli ödemesi yapılan üreticiye TARSİM tarafından 41 milyon 179 bin TL zarar ödemesi yapıldığı belirtildi.
Kaynak: iha