Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle birçok ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşanırken, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, şiddetli yağmurdan etkilenen mahalleleri gezerek ekiplerin çalışmalarını inceledi, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Son yılların en şiddetli yağışlarının yaşandığı Döşemealtı ilçesinde birçok mahallede su baskınları meydana geldi. Yağmurdan en fazla etkilenen Çığlık, Nebiler ve Yağca mahallelerinde ev, iş yeri ve ahırlar sular altında kaldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün uyarısını dikkate alan Döşemealtı Belediyesi, olası su baskınlarına ve risklere karşı ekipleri hazır bulundurarak, gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürdü.
Ekiplerin çalışmalarına destek vermek ve görevli personelden bilgi almak üzere su baskınlarının yaşandığı mahalleleri dolaşan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, özellikle Çığlık, Nebiler ve Yağca’da ciddi tahribatların olduğunu söyledi.
Öte yandan yeni yapılan hizmet binasının meclis salonu dahil bazı katlarını da su bastı. Dün başlayan ve bugün öğle saatlerine kadar aralıksız devam eden şiddetli yağmur nedeniyle Döşemealtı ilçesinde pek çok tarla ve bahçe sular altında kaldı.
Döşemealtı Belediyesi su tahliyesi için pompa, vidanjör, kepçe ve diğer iş makineleri ile Fen İşleri’ne bağlı ekiplerle gelen ihbarları değerlendiriyor.
Belediye Başkanı Turgay Genç yaptığı açıklamada, "İlçemizde uzun zamandır böylesine şiddetli yağmur görülmemişti. Meteorolojinin uyarısını dikkate alıp hazırlıklarımızı önceden yaptığımız için çok büyük sıkıntılar yaşamadık ancak yine de sel sularının verdiği tahribat küçümsenmeyecek düzeyde" dedi.
Kaynak: iha