İSTANBUL,() 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 30 Eylül 2014 Salı günü açılıyor. Sergi kapsamında usta karikatüristlerle çocuklar bir araya gelerek karikatür çizecek.
 
Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde 30 Eylül 2014 Salı günü saat 19.00’da açılıyor.
31 yıldır düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na bu yıl 70 ülkeden 814 sanatçı 2556 karikatürle katıldı.
Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Liza Donnelly, Dokhshid Ghodratipour, Moacir Knorr Gutterres, Piyale Madra, Catherine Meurisse, Anita O'Brien, Tan Oral, Lichuan Xia gibi ünlü isimlerin seçici Kurulda yer aldığı yarışmada, birinci Kürşat Zaman, ikinci İran'dan Mojtaba Heidarpanah ve üçüncü Polonya'dan Krzysztof Grzondziel oldu.
Yaratıcı Çocuklar Usta Karikatüristlerle ''Çizgilerin Dünyası”nda Bir Araya Geliyor
Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması kapsamında, çocukların karikatür alanında yetişmesine katkıda bulunmak için Aydın Doğan Vakfı, geleceğin genç çizerlerinin yetişmesi amacıyla kurulan Yaratıcı Çocuklar Derneği ile birlikte ortak bir etkinlik gerçekleştirilecek. Sergi açılışında genç çizerler usta karikatüristlerle “Çizgilerin Dünyası”nda bir araya gelerek karikatür çizimleri gerçekleştirecek.

Türkiye’nin en büyük karikatür etkinliği olan 31. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması karikatürleri 30 Eylül -12 Ekim tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi sergi salonunda görülebilecek.

 

Kaynak: dha