Samsun’un Atakum ilçesinde yaklaşık olarak 10 ay evvel Kürşat Gürcan ile evlenen ve özel bir hastanenin tıp merkezinde çalışan 8 aylık gebe Duygu Gürcan (25), kız bebeğinin karnında ölmesi üzerine evvelki gün çalıştığı hastanede ameliyata alındı. Operasyonun ardından beyin kanaması geçiren Gürcan, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Burada beyin ölümü meydana gelen Duygu Gürcan’ın ailesi, organlarının bağışlanması talebini kabul etti. Bunun üzerine uzman ekiplerce alınan akciğeri uçakla İstanbul’a, karaciğer ve böbrekleri helikopterle Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastanesine, kornealar da Samsun Ondokuz Mayıs Hastanesine gönderildi. Organların, söz konusu vilayetlerde organ bekleyen 6 kişiye nakledileceği öğrenildi.

Umarım yaşama bağlar

Acılı eş Kürşat Gürcan, yapmış olduğu duyuruda , eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ortaya koyarak , “Umarım verdiğimiz organlar birilerini yaşama bağlar” diye belirtti . Samsun Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakil Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak ise çok büyük bir fedakarlık örneği göstererek Duygu Gürcan’ın tüm organlarını bağışlayan ailesine teşekkür etti.
Organları uçakla dağıtılan Duygu Gürcan’ın cenazesi ise Atakent Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanına defnedildi.

Duygu Gürcan hamilelik heyecanı yaşarken evvel bebeğini akabinde yaşamını kaybetti.
Editör: TE Bilişim