Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,()-ELAZIĞ'da Hizmet Hareketi Gönüllüleri ile Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri, İstanbul merkezli 14 Aralık operasyonunu adliye önünde protesto etti. Protesto sırasında beddua da okundu.
Elazığ Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi, ellerinde Türk bayrakları, 'Özgürlüklere darbe', 'Paralel bahane yandaş kadrolaşma şahane', 'Algı ile gerçek gizlenmez', 'Zaman susmaz tarih yazar' yazılı dövizler taşıyarak, "Adalet bir gün sana da lazım, zaman burada hırsızlar nerede" sloganları attı. Aktif Eğitim-Sen Elazığ temsilcisi Mehmet Eşiyok, okullardaki 7 binin üzerinde yöneticinin yandaş olmadığı için tasfiye edildiğini belirterek, "İstatistikler bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı baskıları yüzünden son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığını söylüyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü verilerine göre, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 180 ülke içinde 154'üncü sıraya gerilemiş durumda. Öte yandan kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Ama insanlık onuru, her devirde olduğu gibi, bu devirde de insan hakkı ihlallerine, hukuksuzluklara, baskılara, zorbalıklara, zulümlere karşı direnmeye devam edecek ve eninde sonunda kazanacaktır" dedi.
Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı avukat Selami Ekici de eylemcilere destek verdiklerini ve yanlarında olduklarını söyledi. Konuşmalardan sonra bir kişi "Ya ilahi yarabbi o hak hukuk tanımaz, insanlıktan nasipsiz Firavun bozuntusu azgın, taşkınların ağızlarına gem vur yarabbim. Ellerini ayaklarını bağla yarabbi" diyerek beddua etti. Protestocular daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha