Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen ’Sözde Ermeni Soykırımı ve Gerçekler’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Hrant Dink cinayetinde dış istihbarat servislerinin parmağı olduğunu söyledi.
Türkiye’deki Atatürkçü Düşünce Toplulukları, ADT/ADK Ulusal Ön Çalıştayı’na katılmak üzere Sakarya Üniversitesi’nde toplandı. Kültür ve kongre merkezindeki çalıştay sonrası gerçekleşen ’Sözde Ermeni Soykırımı ve Gerçekler’ konulu konferansa, Emekli Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin de katıldı.
Pekin, konferansta yaptığı konuşmada, “Türklerin Ermenilere karşı bir nefret hissi yok. Belki savaş esnasında olabilir ama onun haricinde bir nefret hissi yok. Hepsinin malları mülkleri kayıt altına alınmış. Ermenileri yok etme kastı bulunmuyor. Bir soykırım işlenmediğini görüyoruz. Bu olay 1915’te olmuş, 1916’nın başlarında da durdurulmuş. Birleşmiş Milletlerin kararı 1948 yılındadır. 1915-1948 yılında suç olmayan bir şey daha sonra nasıl suç oluyor. Ya da 1948 yılında kabul edilen bir kanun geri doğru nasıl işliyor, o da tartışılır. Ermeni iddialarıyla ilgili en önemli tanıklarımız Çarlık Rusyası ve Sovyet Rusyası’nın arşivleridir. Ermeniler bizlerden toprak ve tazminat istiyorlar, bu kadar basittir. Tapuları çıkarmaya ve işleme koymaya çalışıyorlar. İddia edilen soykırımda ölen 300 bin Ermeninin ismini tespit etmişler, uluslararası mahkemeye götürmeye çalışıyorlar. Bizim yapmamız gereken tek şey Türkiye ve dünya kamuoyunu aydınlatmak” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların ardından soru cevap kısmına geçildi. ’2007 senesinde meydana gelen Hrant Dink cinayetini konuyla nasıl ilişkilendireceksiniz’ sorusuna yanıt veren İsmail Hakkı Pekin, "2007’deki Hrant Dink cinayeti iyice incelenirse dış istihbarat servislerinin parmağı olduğu görülecektir. Bu cinayet çok farklı maksatlarla yapıldı. Asıl nedeni Ermenilerin bu konudaki isteklerini, iddialarını kabul ettirme, Türkiye’yi Ermenilerle antlaşmaya zorlamak için yapıldı bu cinayet. Bu cinayet bu maksatla kuruldu. Bu cinayet sonunda Türk toplumunda Ermenilere sempati doğdu” diye konuştu.
Konuşmaların ardından konferansı düzenleyen Atatürkçü Düşünce Toplulukları yöneticileri tarafından İsmail Hakkı Pekin’e plaket takdim edildi.
Kaynak: iha