Gezi Parkı protestoları esnasında dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesi ile Vatan Partisi'nin Öncü Gençlik İl Başkanı Aykutalp Avşar adlı Erciyes Üniversitesi öğrencisine dava açıldı. Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanı olan, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Aykutalp Avşar, Gezi Parkı eylemleri sırasında Recep Tayyip Erdoğan aleyhine 'diktatör' diyerek slogan atmak suçundan tutuklandı ve cezaevine konuldu. Üniversite öğrencisi mühendis adayı genç,  'devlet büyüklerine hakaret' suçlaması kapsamında 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılarak bugün cezaevine gönderildi.

DHA'nın haberine göre; Gezi Parkı eylemleri sonrası Kayseri Cumhuriyet meydanındaki protesto eylemleri sırasında, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'diktatör' olmakla suçlayan slogan attığı iddiasıyla Aykutalp Avşar hakkında soruşturma başlatıldı. Öncü Gençlik Kayseri İl Başkanı olan, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Aykutalp Avşar, hakkında Kayseri 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 'devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aykutalp Avşar dün polisler tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. Vatan Partisi'nden yapılan açıklamada Aykutalp Avşar'ın dün akşam saat 17.00 sıralarında Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü Yılı Törenleri için Çanakkale'ye gitme hazırlığı yaparken polisler tarafından alındığı belirtildi. Aykutalp Avşar'ın avukatı İlhami Şimşek, tutuklanmasına itiraz ederek, denetimli serbestlik yasasından yararlanmak için başvuracaklarını söyledi.

PROTESTO GÖSTERİSİ

Aykutalp Avşar için Vatan Partisi, Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, sloganlar atarak AK Parti İl binasına yürüyerek tepkilerini dile getirdi. Bu sırada polis Ak Parti il binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vatan Partisi Kayseri İl Başkanı Eyüp Selahattin Karakaş, Avşar’ın tutuklanma gerekçesine tepki göstererek, “Öncü Gençlik İl Başkanımız Aykutalp Avşar, Haziran direnişi sırasında yüzbinlerce insanlar gibi ‘Diktatör Tayyip’ diye slogan attığı için 1 yıl 2 ay hapis cezası aldı ve tutuklandı. Bu ülkede insanlara, iş adamlarına baskı uygulayan, medyayı kontrol altında tutan, Anayasa’ya aldırmayıp istediği gibi hareket eden bir kimseye diktatör demek suç mudur?” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık bir süre daha slogan attı ve AK Parti İl binasının önünden ayrıldı. Ancak bu sırada parti il binasının teras katında bulunan Ak Parti mensupları, yüzleri gözükmeyecek şekilde Erdoğan lehine slogan attı. Vatan Partililer de, “Aykutalp Avşar yalnız değildir” sloganı atarak karşılık verdikten sonra dağıldı.
Editör: TE Bilişim