Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya hareketi öncesi İmralı'ya gideceği iddia edilen ve aralarında sanatçıların da bulunduğu İzleme Heyeti ile ilgili sorulara "Yeni bir roman mı yazdırılacak. Bunları da samimi bulmuyorum." diyerek cevap verdi.

Bu konudaki gelişmeleri gazetelerden okuduğunu söyleyen Erdoğan, "Böyle bir şeyden doğrusu benim haberim yok. Ve şunu da açık net söyleyeyim. Bu olaya ben olumlu bakmıyorum. Başbakanlığım döneminde de akil insanlar içinden bir grubun gitmesini nasıl buluyorsunuz diye sorulduğunda, bunları doğru bulmadığımı söylemiştim. Bunlar doğru şeyler değil. Bu konuda işin başından itibaren her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bunun birinci derecede sürecin yönetenleridir. O dönemde temsilcileri olan siyasi partiden 3 elemanı buraya gönderdik. Yine biz gönderdik. Bunları gizlemeye gerek yok. Bu sayının 5'e çıkması 10'a çıkması, ayrı bir grubun oraya gönderilmesi, neyi değiştirecek ki? Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Bu işin yönetimi hükümete üzerine düşeni başlattığı süreç içinde devam ettirmelidir. Bunun dışındaki süreç kendi çerçevesi içinde kalmalıdır. Dağa bile çeşitli roman yazarları gönderildi. Ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunları doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Çözüm Süreci İzleme Heyeti'nde Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan, Avni Özgürel, Öztürk Türkdoğan, Ahmet Taşgetiren ve Hilal Kaplan gibi isimler yer alıyor.
Editör: TE Bilişim