Avukat Sedef Ünal, kurucu başkanı olduğu sendikanın faaliyet ve fotoğraflarını paylaştığı Facebook'taki bir hukukçu grubunda, Doç. Dr. Serhat Sinan Kocaoğlu'nun "Güzelmiş bu sendika. Bekâr arkadaşlar üye olsun" yorumu Adliyelik oldu. İstanbul 5'inci Aile Mahkemesi'ne başvuran Sedef Ünal, cinsel hakaret ve tacizlere maruz kaldığını belirterek Kocaoğlu konusunda Önlem kararı verilmesini istek etti. Mahkeme de Sinan Kocaoğlu'nun iletişim araçları ile Sedef Ünal'ı huzursuz etmemesi anlamında 2 ay boyunca Önlem kararı aldı.

Alınan bilgiye göre,7 avukat 26 Kasım 2014'te Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Avukatlar Sendikası'nı kurdu. Kurucu Başkanı Sedef Ünal bulunan sendika, Türkiye Barolar Birliği'nin bağlı çalışan avukatlar için “Tip Sözleşme” yönetmeliği çıkarması için imza kampanyası başlattı. Sedef Ünal, kampanyayı Facebook'ta 22 bin üyesi bulunan ‘Avukat/Hâkim/Savcı Tüm Hukukçular Omuza Omuza' isimli grupta duyurdu. Ünal, kampanyaya dair kendisi ve bir bayan meslektaşının bulunduğu fotoğrafı, sendikanın faaliyetlerini de anlatarak burada paylaştı. Paylaşıma ilk yorum Facebook'taki sayfayı yöneten hususi bir üniversitenin Ceza ve Ceza Mahkemesi Ana Bilim Dalı Başkanı Serhat Sinan Kocaoğlu'ndan geldi.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, Kocaoğlu, “Güzelmiş bu sendika. Bekâr ve niyeti önemli arkadaşlar behemehal organ olsun diyorum”, “Sedef Ünal, üyelik şartlarınızı açıklar mısınız... Bekâr bey avukatlara kota mevcut mı?” diye yazdı. Ünal da bu yoruma, “Yaptığımız iş önemli bir iştir, burada geyik cevaplayacak vaktimiz yok. Gerekli açıklamalar Facebook grubumuzda var. İnternet sitemizde de olacak” yazarak reaksiyon gösterdi. Ancak Kocaoğlu, “İsim seksi fakat nedir, kimlerin icraatıdır, peşinde kim bulunur bu sendikanın?” diye devam etti. Bunun üstüne Ünal, sendikanın iletişim bilgilerini verip Facebook'taki gruptan ayrıldıklarını beyan etti.
Bu yazışmalardan sonra Kocaoğlu, kendisine şahsi sayfasından hakaret ettiğini öne sürdüğü genç avukatın şahsi sayfasındaki mini etekli ve tatilde mayo ile çekilmiş fotoğrafları ‘Avukat/Hâkim/Savcı Tüm Hukuçular Omuza Omuza' isimli grupta “Sedef Ünal'ın fotoğraflarından oluşan potporiyi ilginize sunuyorum” notuyla paylaştı. Fotoğraflara çoğu bey oldukça çok hukukçu da yorum yaptı. Bunun üstüne İstanbul 5'inci Aile Mahkemesi'ne başvuran Sedef Ünal, cinsel hakaret ve tacizlere maruz kaldığını belirterek Kocaoğlu konusunda Önlem kararı verilmesini istek etti. Mahkeme de Sinan Kocaoğlu'nun iletişim araçları ile Sedef Ünal'ı huzursuz etmemesi anlamında 2 ay boyunca Önlem kararı aldı.
Avukat Sedef Ünal,‘hakaret', ‘Özel yaşamın gizliliğini ihlal' ‘cinsel taciz' ve ‘kişisel verilerin kullanılması' benzeri suçlamalarla Serhat Sinan Kocaoğlu konusunda şikâyetçi olacağını belirterek şunları söyledi: “Bu kişiler, tatil fotoğraflarıma dayanarak, kendi dünyalarında kısa olduğunu düşündükleri kıyafetim üzerinden, hayat tarzımın bu işlere girmeye uygun bulunmadığı anlamında ilkel düşüncelerini utanmadan anlatım edebilmişlerdir. İşte bu kafalar, Özgecan'ları bulunmamaktadır eden çürük, cinsiyetçi, ataerkil, patriarkal cemiyet yapısının güya eğitimli tipolojisini yansıtan en güzel örneklerdir. Bu kafalarla savaş edeceğiz.”

Doç. Dr. Serhat Sinan Kocaoğlu, hadise sonrası özetle şu açıklamayı yayınladı: “Sendikacı demek yaşamın acılarını çekmiş, ezilmiş, kendisi benzeri garibanları toplayarak sinerji yaratıp hakkını garibanlara yedirmemeye çalışan bir ahlak timsalidir. Yok öyle concon concon giyinip, kırışıksız ve ful bakımlı bir yüzle, süper mini etek üstüne cüppeli fotolarla sendikacı ayağına yatmak.”

Hürriyet'e konuşan Serdar Sinan Kocaoğlu “Genç meslektaşımı en ufak bir biçimde taciz etmiş değilim. Kendisine eleştirisel kimi sorularımız oldu, yanıt eda etmek yerine hakaret etti. Kendisinin bana ettiği hakaret mesajları elimde. Salı günü kendisini savcılığa şikâyet edeceğim. Tedbir kararı verici hâkimi de HSYK'ya şikâyet edeceğim” dedi. 
Editör: TE Bilişim