Ermenek'te hayatını maden kazasında kaydeden 18 maden işçisinin ailesine tapuları verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından maden kazasında hayatını kaydeden maden işçilerinin ailelerine ev tapuları bugün verildi.Ermenek'te acılar içinde can veren madencilerin yüreği yanan ailelerine verilen ev tapuları için bir de tören düzenlendi. Bu tapular kan parası mıydı orası ise bilinmez... 

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen teslim törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ , Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkoğlu katıldı. Törene madenci ailelerinin haricinde başka vatandaşlarda katıldı.

Programda açıkama yapan Hisarcıkoğlu şunları kaydetti:

"Hayatlarını kaybeden amele kardeşlerimizin ailelerine birer hane hediye etme sözü vermiştik. Bugün de bu sözü yerinde tutmaya geldik. Şunun da farkındayız, elbette acıyı yaşamını sürdüren bilir ve hiçbir şey acıyı hafifletmez fakat bizler de geride kalanların yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyoruz. İşçilerimizin emaneti olan çocuklarının sahipsiz kalmadıklarını bilmelerini istiyoruz. Bu vatandaşın , en güç günlerde nasıl birbiriyle dayanışma içinde olduğunun bilinmesini istiyoruz."

Bakan Taner Yıldız ise ''Bu acıyı bir daha yaşamayalım. Hep beraber bunların önüne geçmek için gayret gösterelim. Biz bu ekmek kapısının, yeni bir üzüntü noktasına dönüşmesini istemeyiz. O yüzden bu tedbirleri alıyoruz. O işyerlerinin açılmasını isterken iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili konulara kesinlikle dikkat etmemiz gerek . Bunun dışında kömür ocaklarının haricinde olanlar da var. Görevimizin güç ve sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Bunun farkındayız, bu sorumluluğu omuzumuzda hissediyoruz." diye hüzünlü bir ses tonu içerisinde açıklamasını yaptı.


Bakan Elvan ise şunları söyledi:

"Ben burada ağlayan ve üzüntü içinde olan kardeşlerimizi anlıyorum. Kolay değil, ocağa ateş düştüğü anda oradaki hissiyatı anlamak basit değil. Onun için buradaki kardeşlerimizi olağan görelim. O ocakta hissedebilirsiniz ancak acıyı. Bu kardeşlerimizi kucaklamamız gerek . Bu kardeşlerimizin çığlıklarını yanlış görmememiz lazım gelir . Aynı duyguları biz de yaşadık. O acıyla kardeşlerimizle bizler de ağladık."

Yapılan konuşmalarının arkasından 16'sı Ermenek ilçesinde 1'i Karaman ilinde biri de Zonguldak ilinde alınan evlerin tapuları sahiperine verildi.


Kira gelirleri ile geçim sağlamaları içinde madenci ailelerine ikinci bir evin İstanbul ve Ankara Belediyeleri yardımı ile verileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim