'BÖYLE Mİ EVİNE GELECİKTİN KUZUM'
Ermenek'te kent meydanında Keleşoğlu Camii önünde düzenlenen törenin ardından 8 işçinin cenazeleri ailelerinin oturduğu belde ve köylere gönderildi. İşçilerden Tezcan Gökçe ve Mehmet Tokat'ın cenazesi Kazancı Beldesi'nde Merkez Camii önüne getirildi.
Maden ocağında mahsur kalan oğlu Tezcan Gökçe'nin kurtulmasını beklerken "Oğlum yüzme de bilmezdi. Suyun içinde ne yaptı?" sözüyle Türkiye'yi ağlatan 75 yaşındaki Ayşe Gökçe, oğlunun tabutunun yanına gelip,''Böyle mi evine gelecektin kuzum. Seni böyle mi karşılayacaktım. Böyle mi görüşecektik'' dedi.
23 GÜNDER BEKLİYORDUM SENİ 
Mehmet Tokat'ın eşi Zeynep Tokat da tabuta sarılıp ''23 gündür seni bekliyordum'' diyerek ağladı. Annesi Ayşe Tokat, "Hepinizin mekanı cennet olsun" diyerek oğlunun tabutuna sarıldı. Bir yakını da ''Bizi bırakıp nerelere gittiniz'' diyerek ağladı.
Tezcan Gökçe ve Mehmet Tokat'ın cenazeleri yeniden kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında defnedildi. 
MADENCİLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Mahsur kaldıkları maden ocağından cansız bedenleri çıkartılan işçiler Bahri Üzer, Hüsnü Çolak ve Osman Çoksöyler Aşağı Çağlar Köyü'nde, Hüseyin Çolak Güneyyurt Beldesi'nde, İsmail Gürses Gökçekent ve Uğur İlhan Göremeli Köyü'nde, Tezcan Gökçe ve Mehmet Tokat da Kazancı Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.
Madende mahsur kalan 18 işçiden 10'unun cansız bedenlerinin çıkartılmasının ardından şef Recep Çiloğlu ile birlikte işçiler Ali Haznedar, Kamil Yaman, Hüseyin Gültekin, Mehmet Baha, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer ve Ömer Cansu'nun kurtarılması için çalışmalar sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha