Esenler Belediyesi, kaçan kurbanlıkları yakalamak amacıyla "Kurbanlık Yakalama Timi" kurdu. 1 veteriner hekim, 2 teknisyen, 3 yakalama elemanı ve 2 şoförden oluşan tim, Kurban Bayramı sonuna kadar hizmet verecek.
Esenler Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Esenler halkına güvenli ve huzurlu bir bayram yaşatmayı hedefleyen Esenler Belediyesi, "Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu"nun ardından "Kurban Yakalama Timi" ve "Alo Kurban Hattı" gibi uygulamaları da hayata geçirdi.
Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurbanlıkların kaçmasını önlemek ve kaçmaları durumunda müdahale ederek yakalamak amacıyla "Kurbanlık Yakalama Timi" kuruldu. "Kurbanlık Yakalama Timi" 1 veteriner hekim, 2 teknisyen, 3 yakalama elemanı ve 2 şoförden oluşuyor. Ekipler Arife gününden itibaren bayramın sonuna kadar kaçan kurbanları yakalayacak.
ALO KURBAN HATTI
Esenler Belediyesi ayrıca, kurban kesim yerlerinin dışında kurban satış ve kesimini engellemek için "Alo Kurban Hattı"nı da devreye soktu. Vatandaşlar, Kurbanlık Yakalama Timi, kurban kesim yerleri, ortaya çıkabilecek salgın hastalıklar gibi konularda bilgi almak amacıyla 444 00 73 ve (212) 482 41 16 numaralı telefonları arayabilecek.
Kaynak: iha