Denizli' de, Denizli-Aydın Karayolu Kumkısık Mevkisi'nde geçen 16 Mart'ta saat 19.00 sıralarında meydana gelen kaza sonucunda yaşamını yitiren iki minik kardeşin organları 4 kişiye umut oldu. 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer ve 3 yaşındaki kardeşi Görkem Başer'in ağır yaralandıkları hastanede hayatlarını kaybetmelerinin ardından acılı Başer çifti örnek bir davranış sergiledi. 8 yaşında olan Ali Yalçın Başer' in organlarını bağışlayan anne ve babası, kaybettikleri evlatlarının organları ile 4 hastaya umut ışığı yakmış oldu.

Görkem Başer, kazadan bir gün sonra tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Denizli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde yaşam mücadelesi veren 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer ise dün beyin ölümü gerçekleşti.

Çifte acı yaşayan Aytun-Sibal Başer çifti, beyin ölümü gerçekleşen oğulları Ali Yalçın'ın organlarını bağışladı. Çocuğun kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne, karaciğeri Ege Üniversitesi'ne, bir böbreği Pamukkale Üniversitesi'ne diğer böbreği de İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara gönderildi.

Denizli'de bir fırında usta olarak çalışan baba Aytun Başer ve anne Sibel Başer, oğullarını kaybetmekten duydukları üzüntüyü bir nebze de olsa organ bekleyen ailelere umut olarak unutmaya çalışacaklarını söyledi. Yaşadığı acıyı anlatmasının imkansız olduğunu belirten baba Aytun Başer, "İnsan kendi başına gelmeyince bu üzüntünün nasıl olduğunu anlamıyor. Bizim çektiğimiz bu acıyı başka aileler yaşamasın. Oğlumun organlarıyla, organ bekleyen anneler, babalar ve çocukları sevinsin. Acımızı bir nebze de olsa bu şekilde hafifletmeye çalışacağız" dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, organ bağışlama kararı alan ailenin davranışının Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi. Öztürk, "Bir ailenin çocuğunu kaybetmesinden sonra başka ailelere umut olmak adına organlarını bağışlamasını kelimelerle ifade etmek çok güç. Türkiye'de binlerce hasta organ bağışı bekliyor. Organ bağışı da beyin ölümü gerçekleşen kişilerden alınan organlarla mümkün. Ali Yalçın Başer, hastanemizdeki yaşam mücadelesinden sonra ne yazık ki aramızdan ayrıldı. Fakat Başer Ailesi üzüntülerini bir kenara bırakarak organ bağışında bulundu. Başer Ailesi'nin tüm fertlerine bu örnek davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum ve kederli aileye başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim