Restore edilen Eyüp Sultab Türbesi tamamen olmasa de kısmi olarak ziyarete açıldı.Ziyaretler Ramazandan sonra da Cuma günlerinde devam edecek.

Ramazan ayına ziyaret edilen türbelerin başında olan Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı.Uzun süredir restorasyon çalışmaları devam eden türbenin açılmasıyla Ramazanın ilk cuması ziyaretçi akınına uğradı.

Tarih araştırmacısı İbrahim Dindar Eyüp Sultan türbesine ziyaretinde; "Restorasyon gerekliydi. Uzun zamandan beri tarihin bir yükünü taşıyor. İç kısımlardaki derzler tamamen parçalanmış. Haliyle açılması sevindirici oldu. İçeride Osmanlı sanatının yansıması olan çinileri görmemiz, ayrıca türbenin açılışının Ramazan ayına denk gelmesi sevindirici. Ramazan'dan sonra sadece Cuma günleri açık kalacağını öğrendik.

 İnşallah sadece türbe için değil, bu civarda bulunan diğer kabirlerin de elden geçmesi lazım. İç kısımlar Osmanlı dönemindeki o yapıyı yansıtıyordu ve tehlikeliydi. Şu an orijinali kullanılmış. Çinilerin hepsi elden geçmiş. İçeride özellikle Osmanlı sanatının cenneti temsil eden figürleri görmeniz mümkün. Buradaki serviyi Karacaahmet'te ve Eyüp Sultan'ın üst kısmındaki mezarlıklarda da görebilirsiniz. Servi ebediyeti, cenneti temsil eden bir şey" dedi.

 

Editör: TE Bilişim