Chip'in New York Law Journal'e dayandırak verdiği haberine göre, Maria Gonzalez'in üvey kardeşi Maribel Calderon ile görüşmesi, mahkeme kararı ile yasaklanmıştı. Ancak bir Facebook sayfası oluşturarak kardeşine 'salak' demesi ve onu etiketlemesi, başını derde sokmak için yeterli oldu.

Facebook'ta etiketlendiğiniz zaman, doğal olarak size bir bildiri ulaşıyor. Bu da mahkemenin, Gonzalez'in yasak kararına uymadığını düşünmesine yol açmış . Ve şimdi, hapiste 1 yıl geçirmesi söz konusu.

Gonzalez'in avukatı, davayı düşürmek için mahkemenin koruma emrinin Facebook ile iletişimi özellikle içermediğini iddia ediyor. Yargıç Susan Capeci ise bu şekilde düşünmüyordu. Kararın açık bir şekilde "elektronik veya herhangi bir yolla" kelimelerini içerdiğini söyleyen yargıç, bu kelimelerin Facebook iletişimini içerdiğini açıkladı. Gonzalez'in avukatı, yorum yapmayı reddetmiş olsa da mahkemenin alacağı karara itiraz etmeyeceği tahmin ediliyor.

Kısacası, Facebook'ta herhangi bir şey yayınlarken iki kez düşünmenizde fayda var. Hele bir de mahkeme emri söz konusu olduğunda, üç kez düşünmeniz yararlı olabilir. Bazı Facebook iletişimlerinin özel veya en azından bir miktar gizli olduğunu düşünseniz de, bir kez yayınlandıklarında, internet üzerinde bulunduklarını unutmayın. Ve kurulan her cümle gibi, yayınlanan her şey de size karşı dönebiliyor...
Editör: TE Bilişim