Hava koşullarının etkisi ile direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücüler, Tem Otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü birbirine kattı. İstanbul'da zincirleme kazaya, 10' dan fazla tır ve otobüsün dahil olduğu söylendi. Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün Avrupa Yakası tarafında meydana gelen zincirleme kazada, araçlardan fırlayan parçalar etrafa saçıldı. Kar yağışının etkisi ile, trafikte meydana gelen kazalardan en önemlisi bugün akşam saatlerinde duyuldu. Yoğun karın sebebiyet verdiği zincirleme kaza ile TEM otoyolu, FSM Köprüsü, karışırken; bir çok tırında bulunduğu çok sayıda araç birbirine girdi. Meteorolojinin açıklamasını yaptığı yoğun kar yağışına alınacak önlemleri uygulamayan FSM Köprüsündeki sürücüler, Celaliye mevkisindeki  zincirleme kaza ile zor anlar yaşadı. 

Olay yerine gelen trafik ekiplerinin, kaza yapan araçları çekme işlemlerinin devam ettiği, FSM Köprüsünde, trafik hala rayına oturmuş değil. İstanbul'da yola çıkacak olan insanların bir kez daha düşünmelerini sağlayan FSM'deki bu kaza da kamyonda bulunan 2 kişi de sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Son durumlarında ise bir negatiflik olmadığı görünün yaralıların tedavileri devam etmekte. 

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde meydana gelen bu zincirleme kazanın olma sebebi de, tırın üzerinde bulunan kar kütlesinin etrafa saçılması sonucunda oluşan görüş mesafesindeki azlık idi. Zincirleme kazanın olduğu olay yerine çok sayıda hasar tespit ekipleri ve itfaiye gönderildi. Tem otoyolunda çekme çalışmaları devam ederken, trafik ise tek yönlü olarak işlemekte.
Editör: TE Bilişim