Bu kış soğuklar Ordu Fatsa' yı da vurdu. Meteorolojinin yaptığı açıklamalar; sobadan çıkan karbonmonooksit gazına dikkat edilmesi hususundaydı. İşte böyle bir havada kaybetti Fatsa da yaşayan Tan ailesi 8 yaşındaki Melissayı.  Ordunun ilçesi Fatsa Mustafa Kemal Paşa mahallesinde yaşayan Adem Tan (42) ve Emine Tan (38) çifti 2 kızını da karbonmonooksit gazına kurban verdi.

Fatsa da yaşayan ailenin ilk kızları Melissa 5 ay önce, sobadan sızan gaz ile zehirlenip, hayatını kaybetmişti. Fatsadaki Tan ailesinin tek dayanağı Melek Tan; kalmıştı geriye. Ancak dün gece saatlerinde Tan ailesinin evinde yaşanan bir olay, Melek' i de ellerinden aldı. 

Henüz 12 yaşında ortaokul öğrencisi olan Melek Tan da kardeşinin kaderi gibi monooksit gazı maruzluğu ile sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Tan ailesi uykudayken, açık kalan ocak, eve zehir saçtı. Sabah kalkınca afallayan aile, hemen Fatsa Devlet hastanesine kaldırıldı. Melek Tan baş dönmesi sebebiyle gittiği hastaneden, durmunun ağır olduğu anlaşılınca, özel bir hastaneye sevkedildi. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Melek Tan, otopsi yapılmak üzere Tıp Kurumuna gönderildi.

Fatsadaki Tan Ailesinin Başına Gelenler, Can Yakıyor!

Gece uyanan aile, çocuklarının durumunu farkedince hemen hastaneye götürüldü. Ancak hastanenin durumu anlamaması üzerine evlerine dönen aile, sabah saatlerinde Melek Tan' ın ağırlaşmasıyla şaşkına döndü. Sonradan anlaşılan gerçek için artık yapılacak bir şey yoktu. sabah saatlerinde Melek Tan hayatını  kaybetti. Acılı aile ise bu durumun doktor hatası olduğunu, zamanında müdahale edilseydi Melek Tan' ın kurtulabileceğini iddia etmeleri üzerine, hastanede derin bir soruşturma başlatıldı. 

Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilen Melek Tan' ın cesedi için yapılacak otopsi sonucunda doktor hatası olup olmadığı anlaşılacak. Ölüm için vadesini bekledi dedirten olay; 4 ay önce kurtulan ancak dün gece ocaktan sızan gaz ile hayatını kaybeden Melek Tan için uydu. 

Henüz Fatsa da ki 6. sınıfa giden Melek Tan, yarın öğlen defnedilecek. Haberi duyan sınıf arkadaşları ve öğretmenlerinin de bulunacağı Melek tan'ın cenaze namazı, öğlen gerçekleşecek





Editör: TE Bilişim