GAZİANTEP ve Kahramanmaraş'ta sendika üyesi öğretmenler, eğitim sistemindeki sorunların giderilmesi amacıyla eylem yaptı, iş bıraktı.
Kırkayak Parkı’nda öğle saatlerinde ellerinde dövizlerle toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 200 kadar öğretmen, sloganlarla Gaziantep Valiliği’ne yürüdü. Gaziantep Valiliği önünde bir süre oturma eylemi yapan grup, iş bırakma eylemi yaptı.
Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, hükümetin uyguladığı eğitim politikalarını eleştirmek için greve girdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Toplumun farklı kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunları sürekli geri plana itilirken, eğitim sistemi üzerinden tüm toplum, iktidarın siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda biçimlendirilmek istenmektedir. Eğitimde ve yükseköğretim alanında bugüne kadar yapılan bütün yasal düzenlemeler, hayata geçirilen fiili uygulamalar sadece eğitim sitemini değil, çocuklarımızın, velilerimizin ve bütün toplumun geleceğini ipotek altına almaktadır."
Kahramanmaraş'ta ise Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyesi öğretmenler, eğitim sistemindeki sorunların giderilmesi amacıyla 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Grup adına açıklama yapan sendikanın Şube Başkanı Ahmet Kürtül, eğitim sisteminin 12 yılda 12 kez değiştiğini anımsatarak, şunları söyledi:
"Hiçbir iktidar döneminde eğitim sistemi bu kadar siyasileşmemiş ve böylesine bir kadrolaşmaya sahne olmamıştır. Siyasal iktidarın elinde bir oyuncak haline gelen eğitim sistemi, AK Parti'ye oy ve seçmen devşirilecek bir mekanizmaya dönüştürülmüştür."

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Kaynak: dha