Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP’te, Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, cuma namazının ardından İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını yürüyüşle protesto etti.
Kent merkezindeki bazı camilerin avlusunda cuma namazı sonrası biraraya gelen platform üyeleri, sloganlar atarak yürüyüş yaptı ve Balıklı Parkı'nda toplandı. Burada da slogan atmayı sürdüren ve İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik tutumunu protesto eden kalabalık adına konuşan Platform Sözcüsü Muhammet Faik Doğan, yaşananlarla Müslümanların onurunun çiğnendiğini belirterek şunları söyledi:
"Mescid-i Aksa içerisinde bulunan kıble mescidinin içerisine kanlı postallarıyla giren terör şebekesinin askerleri, Kur'an-ı Kerim Mushaflarını yerlere atıp mescidin içerisindeki mihraba zarar vermişlerdir. Mescid'i korumaya çalışan kardeşlerimize, mescidin içinde ses ve gaz bombalarıyla saldırmışlardır. İsrail çetesi, Mescid-i Aksa'nın içine potinleriyle girmekle aslında bütün bir ümmetin onurunu çiğnemiştir. Zira Mescid-i Aksa, Müslümanların onurudur, haysiyetidir. Bu duruma tepki gösteren Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermilerle saldıran eli kanlı İsrail askerleri, 27 kardeşimizi yaralamıştır. Sudan bahanelerle bu yıl 76 defa Müslümanların girişine engel olunan mescide, 1967 yılından beri ilk defa bu kadar çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir."
Kalabalık basın açıklamasının ardından slogan atarak parktan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha