Alikahya Mahallesi'nde Hasan Demir'e ait inşaat, imar izni bulunmadığı dolayısıyla belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkım esnasında çevik kuvvet ekiplerince çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Yıkıma tepki gösteren bazı vatandaşlar, iş makineleri eşliğinde İzmit Belediyesi Alikahya Hizmet Binası önüne yürüdü. Burada yolu bir süre trafiğe kapatan vatandaşların kendi aralarında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

İnşaatın sahibinin kardeşi Adem Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların mağdur olduğunu, imar olmadığı için binaların kaçak göründüğünü belirtti.
Bölgenin imara açılmasını beklediklerini ifade eden Demir, yıkım ekibinin elinde belge olmadığını öne sürdü.
Grup daha sonra yolu açıp buradan ayrıldı.
- Belediyeden açıklama
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ednan Pala tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hasan Demir tarafından "Batı Alikahya Çiftliği Özel Ormanı" üzerine yapılan inşaatın, imar planlarında orman alanı içerisinde kaldığı, söz konusu yerin imara açılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Hasan Demir tarafından yapılan inşaatın ruhsatı olmadığı gibi, daha sonra mağdur olmaması için yapılan kontroller sonucu 17.12.2014'de inşaatı durdurulmuş ve devam etmemesi tebliğ edilmiştir. Ancak inşaatına devam etmekte ısrarcı olmuş, bunun üzerine mühür işlemi yapılmıştır. "Mühür işlemi sonucu yasal süreç içerisinde önce para cezası, akabinde ise yıkımın yapılması ile ilgili Belediye Encümeni tarafından 26.01.2015 tarih 96 sayılı karar alınarak 3194 sayılı İmar Kanununun 32. ve 42. maddelerinin uygulanması tamamen yasal süreçler içerisinde gerçekleştirilmiştir." 
Editör: TE Bilişim