Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE (Kocaeli), () - YENİ Demokrasi Aileleri Birliği üyesi tutuklu yakınları, Gebze Kadın Cezaevi önünde basın açıklaması yaparken, buradaki kadın mahkumların işkence gördüğünü öne sürerek cezaevi koşullarının iyileştirilmesini istedi. 
Gebze Kadın Cezaevi önünde bugün saat 14.00'te yapılan basın açıklamasına yaklaşık 20 kadın mahkum yakını katıldı. Yeni Demokrasi Aileleri Birliği üyesi olduklarını belirten grup adına basın açıklamasını Hıdır Sabur yaptı. Sabur konuşmasında, kadın cezaevinde hükümlülerin insanlık dışı muamele gördüklerini belirterek, şöyle dedi:
"Cezaevlerinde insanlık suçu işlenmeye,  kazanılmış haklar yok sayılmaya devam ediyor. Mahkumlar en küçük olayda dahi hücre cezası ile cezalandırılıyor, hapis cezaları bittiği halde disiplin cezaları nedeniyle infazları yakılarak tahliye edilmiyor. Hasta mahkumlar tedavileri için salınmadıkları gibi tedavileri yapılmayarak ölümleri bekleniyor. Mahkum yakınlarına cefa çektiriliyor. Onurları kırılmaya çalışılarak yakınlarına sahip çıkmalarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’nde kalan kadın siyasi tutuklular 9 Şubat ve 16 Şubat tarihlerinde Gebze Adliyesi'ne duruşmaya çıkartıldığında hücre çıkışı ve sonrasında kadın askerler tarafından saldırıya uğramışlardır. Saldırılar insan hakları ihlalinin sıfıra inmesinin sonucudur. Bu saldırı sadece hapishanelerde değil hayatın her alanında kendisini hissettirmektedir. Yeni Demokrasi Aileleri Birliği olarak hapishanelerde uygulanan insanlık dışı saldırılar karşısında tutuklularla beraber olacağımızı ve bu saldırıları dünyaya duyurarak mücadeleye devam edeceğiz."
Kadın mahmukların yakınları basın açıklaması ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI 

Kaynak: dha