YAKLAŞIK 14 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını diz altından kaybeden, kendisine protez takılan 53 yaşındaki Engin Avcı, masa tenisi sayesinde hayata tutundu.
Asıl mesleği diş hekimliği olan ve 2000 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından sol bacağını diz altından kaybeden ve ayağına protez takılarak yaşama tutunan Engin Avcı, 11 kez ameliyat olduğu halde proteze mahkum kaldı. Çocukluğundan beri masa tenisi sporunun içinde olan ve kazanın ardından spora devam eden Avcı, Yalova’da düzenlenen 2'nci Lig 2'nci Etap maçlarında mücadele etti.
Bedensel Engelliler Masa Tenisi Derneği (BEMTED) takımında oynayan Avcı, ayağındaki proteze aldırış etmeden rakibine karşı mücadele gösterdi. Maçın ardından açıklamada bulunan Avcı, şöyle dedi:
"İlkokulu bitirdikten sonra masa tenisi sporuyla tanıştım. 2000 yılında kaldırımda yürürken yoldan çıkan bir araç bana arkadan çarptı. Sol bacağımı diz altından kaybettim. Ama masa tenisini bırakmayı hiç düşünmedim. Sporu her sağlıklı bireye öneriyorum. Ama özellikle engelli bireylere öneriyorum. Engelliler evde oturmasınlar. Aktivite yapsınlar. Masa tenisini çok sevecekler. Masa tenisini her türlü engelli oynayabilir. Türkiye’de de 12 senedir engelli masa tenisi sporu var. Olimpiyat ikincisi ve Avrupa şampiyonu, Dünya şampiyonlarımız var. Engelli kardeşlerim benimle irtibata geçtiğinde bu sporu sevdirmek için seve seve yardımcı olurum."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha