İZMİR'in Dikili İlçesi'ne gelen Malta bayraklı 'Azamara Quest' isimli lüks yolcu gemisi ilçe esnafının yüzünü güldürmedi.
Dikili İlçesi'ne 651 yolcu ve 400 personel kapasiteli 'Azamara Quest' isimli gemi geldi. Gemiden inen yolcuların otobüslerle Bergama'ya taşınması Dikili esnafının tepkisine neden oldu. Limana gelen devasa gemilerden inen yolcuların, ilçelerine hiç ayak bastırılmadan çevre ilçelere götürüldüğünü anlatan Dikili Esnaf Odası Başkanı Taner Eker, şöyle dedi:
"Dikili'de bu ilk değil tabii ki. Bu esnafımızı üzüyor. Dikili turistlik bir ilçe. Tabii ki çevre ilçelerimizin tarihi alanlarını gezecekler. Ancak gelen gemilerden inen yolcuların ilçemizi gezmeleri için zaman bırakılmalı."
Dikili'deki esnaftan 38 yaşındaki Erhan Işık, fotoğrafçılık yaptığını ilçelerine gelen turistlerin bir faydasını görmediklerini kaydetti. 52 yaşındaki Mustafa Kafar ise, limanın karşısında bir şarküteri işlettiğini turistlerin yüzünü bile göremediklerini söyledi. Çay bahçesi işletmecisi 72 yaşırdaki Özgür Ulu ise, "Gelen yolcu gemileri bize sadece seyirlik poz veriyorlar. Yolcuları Dikili içinde nadiren görüyoruz. Esnafa faydası dokunmuyor" dedi.
Dikili'ye Kuşadası'ndan gelen yolcu gemisinin Yunanistan'ın en eski yerleşim bölgelerinden antik Magnesia'da yer alan liman şehri Volos'a gideceği bildirildi.

Kaynak: dha