Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve KAGİDER, gençleri Türkiye’nin sorunlarını ele almaya ve uygulanabilir çözümler üretmeye, kadınların farklı alanlarda karşılaştıkları problemlere yenilikçi çözüm önerileri geliştirmeye devam ediyor.
Bu kapsamda iki yıl önce “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” adlı bir projeye başlanırken, proje kapsamında düzenlenen Fikir Kampları’nın beşincisi, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, ve Avrasya Üniversitesi yerel desteği ile gerçekleştirildi.
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen projenin kapanış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek, rektör yardımcısı, projeye destek veren yerel destekçilerin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Kapanış töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, “Genç fikirlerin projeye dönüştürülmesi, uygulanabilirliliği ve bu uygulama sonucunda somut sonuçlar elde edilmesi çok önemlidir. Projeli çalışma, proje üretme fikrinin gençler arasında yaygınlaştırılması da bu bakımdan önemli bir adımdır. Kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi de büyük önem arz ediyor. Kadınların toplum hayatında, ekonomik hayatta, sivil toplumda, siyasette daha fazla yer almasına yönelik çalışmaları çok anlamlı buluyorum. Özellikle son yıllarda gerek mevzuat, gerekse kurumsal yapılanma ve zihniyet dönüşümü anlamında önemli mesafeler alındığını hep birlikte görüyoruz. Bu alanda bilinç oluşturulması için bu tür çalışmaların gençler arasında yaygınlaştırılması da önemlidir. Kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile yönetilen bu proje ile bu adım atılmış oldu. Başarılı proje kendi kaynağını bulur ve hiçbir zaman ortada kalmaz. Onun için bu kamplarda üretilen bütün projelerin değerli olduğunu düşünüyorum ve yarınlarımız için önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Proje üretme kabiliyetimiz olduğumuz sürece mutlaka bu projeler sahiplerini bulacaktır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, gençleri ve kadınları yakından ilgilendiren tüm projelere her zaman olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek ise, bakanlık olarak kadın konusuna verdikleri önemi ve gençleri tüm çalışmalarına entegre etmeye çalıştıklarını vurgularken, “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi”ne de verdikleri katkılardan bahsetti. Sivil toplum ve özel sektörle yapılacak işbirliklerine de son derece değer verdiklerini ifade eden Atabek, bu projenin de bunun önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından kapanış töreni dereceye giren projelerin sahiplerine ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi ile 18-30 yaş arası gençlerin, teknolojiyi kullanarak yaşadıkları toplumda kadınların karşılaştığı ayrımcılığa dayalı toplumsal sorunlara yönelik yenilikçi çözüm önerileri ve sosyal girişimcilik projeleri geliştirmesi hedefleniyor.
Kaynak: iha