YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'nde görme engelli 22 yaşındaki Yasemin Kaygısuz, bilgisayar kullanmayı öğrendi.
Sorgun Toplum Sağlığı Merkezi'nde memur Yasemin Kaygısuz, Sorgun Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü bünyesinde çeşitli kursların açıldığını öğrenDi. Bilgisayar öğrenmek için yaptığı başvurunun olumlu karşılanması üzerine kursa katılan Kaygusuz, 3 ay içerisinde bilgisayar kullanmayı öğrendi. Sorgun Kaymakamlığı Toplum Sağlık Merkezi'nde memur olarak görev yaptığını belirten Yasemin Kaygısuz, şunları söyledi:
"Burada arkadaşların telefonlarını bağlıyorum. Bilgisayar kursuna 1 Temmuz'da başladım. Bu imkanı bana verdikleri için öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. 1 ay boyunca hızlı klavye kursu aldım. F klavye yazıyordum. Dakikada 101 vuruş yapıyordum. Hocamıza vaktimiz kısıtlı olduğu için yeteri kadar ilerleme yapamadık. Yine de çok iyi ilerlediğime inanıyorum. Daha sonra bilgisayarın genel kullanımını öğrendik. Resmi yazı yazabiliyorum. Word'ta, Excel'de, tablo çizme işlemleri, yazıları renklendirme, büyütme, küçütme gibi işlemleri yapabiliyorum. Bilgisayar kursuna veri hazırlama kadrosuna geçmek için başvurdum. Bilgisayar kullanmayı çok seviyorum. İşyerimde de bilgisayarla işleri yapmak istiyorum. O yüzden öğrenmek istedim."
Sorgun HEM Müdürlüğü'nde Bilim ve Teknoloji öğretmeni Ömer Öksüz ise, Yasemin Kaygısuz'un başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Ekran okuyucu programı sayesinde bilgisayarı kolaylıkla kullanabiliyordu. Diğer programlarda da başarılıydı, sakıntı çekmeden bilgisayar kullanmayı öğrendi" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha