Hacettepe Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Abdurrahman Güngör, şu anda 210 firma aracılığıyla 1.720 kişiye istihdam sağladıklarını ifade ederek "Yapımı süren 6 blokla teknokentte çalışan sayısı 2 katına çıkacak başka bir deyişle yaklaşık 2.000 birey daha iş sahibi olacak" bilgisini verdi.

Güngör, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü içindeki teknokent bünyesinde yapılanan yeni 6 blok ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnşaatları süren blokları haziran ayı içinde hizmete açmayı tasarladıklarını ifade eden Güngör, "Hacettepe Üniversitesi Teknokenti, Türkiye'deki en büyük kapalı alana sahip teknokent olacak" diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Teknokenti'nin 210 firma aracılığıyla 1.720 kişiye istihdam sağladığını ifade eden Güngör, "Teknokentte çalışan sayısı 2 katına çıkacak başka bir deyişle yaklaşık 2.000 birey daha iş sahibi olacak, böylece toplam 4.000 bilim insanına istihdam sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Teknokentte yer alacak firmalara sağlanan avantajlara işaret eden Güngör, şu şekilde devam etti;

"Burada yer alan şirketlere KDV, kurumlar vergisi ve stopaj indirimi sağlıyoruz. Böylelikle firmalardan ülkeye ayrı bir katma değer sağlamalarını bekliyoruz. Bazı firmalarla ortak projeler de üretiyoruz.
Editör: TE Bilişim