Cafer ZENGİN/KAYSERİ, ()-MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Atatürk Orman Çiftliği üzerinde kurulan ve 'Ak Saray' olarak tabir edilen yeni Cumhurbaşkanlığı binasına tepki gösterdi. Halaçoğlu, “Çankaya küçük geliyormuş. Bu kibir nedir, İslam’a yakışıyor mu ? Kimse unutmasın, her canlı ölümü tadacaktır” dedi.
Daha önce Başbakanlık binası olarak tasarlanan, ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dönüşen Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerindeki 'Ak Saray’la ilgili olarak açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, “Bu kibir nedir, İslam’a yakışıyor mu?” diye sordu.
“BU PARAYLA 2 MİLYON 135 BİN KİŞİYE MAAŞ VERİLEBİLİYOR”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 'Ak Saray’ı 1 milyar 370 milyon TL’ye mal olduğunu açıkladığını belirten Halaçoğlu, “Maliye Bakanı açıkladı. Ankara Atatürk Orman Çiftliği üzerinde kurulan 1000 odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı (Ak Saray) 1 milyar 370 milyon TL’ye mal olmuş. Eski parayla 1 katrilyon 370 trilyon TL. Asgari ücretin 846 TL olduğu ve bir ay geçinebilen insanlarımız varken, kömür, ekmek yardımı yapılan o kadar insanımız varken, bu lüks neyin nesi? Sadece Cumhurbaşkanı'nın egosu yerine gelsin diye bedeli 187 milyon dolar olan uçak edinmenin gerekçesi nedir? Her ikisine harcanan para 1 milyar 806 milyon TL. 1000 odanın bakımı temizliği ve bu sarayın bakımı, koruması, cari giderleri hariç. Bu parayla 2 milyon 135 bin kişiye maaş verilebiliyor. 504 bin öğrencinin yıllık maliyeti karşılanabiliyor. Maliyeti 2 milyon 200 bin TL’den 820 adet 28 derslikli okul yapılabiliyor” diye konuştu
“BORÇ TAVAN YAPMIŞ AMA BEYEFENDİ EGOSUNU TATMİN EDİYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da tepki gösteren Halaçoğlu, sosyal medya üzerinden dile getirdiği tepkisinde, “Borç tavan yapmış, ama beyefendi egosunu tatmin ediyor. Çankaya küçük geliyormuş. Bu kibir nedir, İslam’a yakışıyor mu? Yerin 400 metre altında asgari ücretle çalışanların durumu malum. Kendisine emanet edilen milletin parasının bu şekilde israf edilmesinin hesabını elbet vereceklerdir. Sadece bu dünyada değil, yarın huzur-ı mahşerde de. Kimse unutmasın, her canlı ölümü tadacaktır” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha