Mehmet ERÇAKIR / ISPARTA, () - TÜRKİYE'nin tek halı portre sanatçısı 82 yaşındaki Ahmet Aksakal, Isparta'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.
Yaklaşık 4 ay önce beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle Isparta Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan, Türkiye'de, devlet adamlarının portre fotoğraflarını halıya dokumasıyla tanınan Ahmet Aksakal, 79 gündür tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Aksakal'ın cenazesi, yarın öğle vakti Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'ne bağlı Senir Beldesi'nde toprağa verilecek.
Bugüne kadar yurt içi ve dışından yüzlerce devlet adamı, işadamı, siyasetçi ve sanat dünyasının tanınmış isimlerinin resimlerini halıya dokuyan Aksakal, 50 yıllık meslek hayatı boyunca çok sayıda Arap şeyhini de halıya resmetti. ABD eski Başkanı George Bush, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher gibi isimleri de halıya dokuyan Aksakal, son dönemde çalışmalarını daha çok milli mücadele yıllarına çevirdi. Aksakal, 2008 yılının tamamını ise Kurtuluş Savaşı dönemi ve Çanakkale Zaferi çalışmalarına ayırdı. Ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in de 'Uzun ince bir yoldayım' adlı eserini saz çalarken halıya dokuyan Aksakal, en yoğun çalışmayı siparişler üzerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün portreleri üzerine yaptı.
FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha