Çanakkale ilinde  toplatma kararı bulunan broşürleri dağıtan Halkevleri üyelerine polis sert bir müdahalede bulundu. Emniyet güçleri tarafından gözaltına alınan 9 kişinin adliyeye sevk edileceği bilgisi geldi.

Kentin en büyük pazarı olan Cuma Pazarında bugün Halkevleri tarafından bir stant kurulup, broşür dağıtılmaya başlandı. Durumu tespit eden polis; el broşürleriyle ilgili Adana 6’ncı Sulh Ceza Hakimliği’nin almış olduğu ’toplatılması, dağıtım ve satış yasağını’ içeren kararı gruba tebliğ etti. Bunun üzerine Halkevleri temsilcisi Mehmet Öztürk telefonla avukatını arayıp, kararın doğruluğunu sordu. Polis, beş dakika bekledi. Ancak savcıyla görüşeceği ileri sürülen avukattan bir yanıt gelmeyince, polis elindeki karar doğrultusunda Halkevleri üyelerini gözaltına aldı.

Polis minibüsüne bindirilen dokuz kişi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Stanttaki el broşürleri, ses sistemi ve Halkevleri pankartları da toplanarak emniyete götürüldü. Gözaltına alınan Halkevleri üyelerinin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Editör: TE Bilişim