Geçen günlerde Şanlıurfalılara sefer artırımı müjdesi veren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu’nun bu açıklamasının ardından kente ilişkin sefer düzenlemeleri yapıldı. Topçu, yaptığı yeni açıklama ile AnadoluJet’in 2015 ilkbahar tarifesi ile beraber, Ankara Esenboğa-Şanlıurfa uçuşlarını haftada 7 frekanstan 11’e çıkaracaklarını belirtti.
Türk Hava Yolları (THY) ve AnadoluJet yetkilileri, geçen günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in daveti ile Şanlıurfa’da düzenlenen özel bir toplantıya katıldı. Türkiye’nin önemli kültür turizmi noktalarından biri olan Şanlıurfa’nın hava yolu ulaşımı ihtiyacı konusunda yapılan toplantıda; GAP Havaalanı’ndan gerçekleştirilen uçak seferlerinin artırılması ve sefer saatlerindeki olası düzenlemeler görüşülmüştü. Toplantıda Şanlıurfa’nın tanıtımına çok önem verdiklerini dile getiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, şehre düzenlenen sefer sayısının artacağı müjdesini verdi.
Topçu’nun bu açıklamasının ardından çok geçmeden söz konusu düzenlemenin AnadoluJet uçuşlarıyla hayata geçirileceği kararı açıklandı.
Düzenleme kapsamında; haftanın her günü 19:45 Ankara çıkışlı düzenlenen AnadoluJet’in Ankara - Şanlıurfa uçuşlarına, 29 Mart 2015 tarihinden itibaren başlayacak bahar tarifesi süresince haftada dört gün ek olarak Ankara 08:35 çıkışlı uçuşlar da eklenecek. Düzenleme dâhilinde yapılacak Şanlıurfa- Ankara seferleri sabah 10:20, akşam 21:30 kalkışlı olarak gerçekleştirilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hamdi Topçu; “Şanlıurfa’nın ekonomisine ve turizmine ciddi anlamda katkı yapacağına inandığımız yeni tarifemizi 2015 baharında başlatacağız. Şu an haftada 7 frekans olarak düzenlenen AnadoluJet Ankara Esenboğa - Şanlıurfa uçuşlarımızı 2015 bahar tarifesi ile 11 frekansa çıkartıyoruz. Yeni tarifemizde Şanlıurfa’ya haftanın dört günü ek sabah seferleri düzenleyeceğiz. Ayrıca, filomuza yeni dahil olan Airbus A330-300 geniş gövde uçağımıza, hem Şanlıurfa hem de uygarlık tarihine ışık tutacak en önemli arkeolojik bulgu olarak kabul edilen Göbeklitepe’nin adını verdik” dedi.
AnadoluJet Ankara- Şanlıurfa seferleri şu an haftada 7 gün 19:45 Ankara çıkışlı olarak düzenleniyor. AnadoluJet Şanlıurfa -Ankara seferleri ise Şanlıurfa 21:30 kalkışlı olarak yapılıyor.
Anadolu’nun turizm tanıtımına katkı sağlayacak dosya haberleriyle 64 sayıdır yolcularıyla buluşan AnadoluJet Magazin dergisinin Göbeklitepe hakkında hazırladığı detaylı habere derginin Aralık sayısı ya da AnadoluJet web sitesinden erişebilineceği belirtildi.
Kaynak: iha