Siirt'te özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen bebek, doğum sonrası radyan ısıtıcıda unutulunca vücudunun sağ tarafından yüzde 40 oranında yanık oluştu. Baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını iddia etti

Akıllara durgunluk veren olay bir hafta önce Siirt’teki özel bir hastanede meydana geldi. Özel hastanede Mehmet ve Nurgül Kilvan çiftinin sezaryenle bebekleri dünyaya geldi. Bebek doğum sonrası yeni doğan ünitesinde 'radyan ısıtıcı' cihazına alındı.

İddiaya göre radyan ısıtıcıda uzun süre bekletilen ve vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan bebek. Son anda hastane personeli tarafından fark edildi.

BATMAN'A SEVK EDİLDİ

Vücudunda ciddi yanıklar oluşan talihsiz bebek daha sonra ambulans ile Batman'daki özel bir hastaneye nakledildi. Bir hafta önce yaşanan olaydan sonra bebeğin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Henüz ismi bile konulamayan bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M.Şirin Aslankılıç, "Vücudunda yüzde 40 oranında yanıklar oluşan bebeğin hastaneye solunum sıkıntısı ile geldiğini" söyledi.

Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildiğini ifade eden Uzman Dr. Aslankılıç, "Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebek yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında hipotermi âli için radial ısıtıcı altında bırakılıyor" dedi.

İNLEYEREK GETİRİLDİ

Dr. Aslankılıç, "Bebeğin vücudundaki yanığın radyan Isıtıcıya bağlı olarak meydana geldiği tespit edilmiş. Bebeğin sağ tarafında 1 ve 2 derecede, yüzde 40'a varan oranda yakın yanık var. Bebek bize getirildiğinde solunum sıkıntısı ve inleme vardı. Gereken tüm müdahaleleri yaptık. Çocuk cerrahi ve genel cerrah doktorları ile solunumda rahatlama sağladık. Yanıkları da genel cerrah ile beraber her gün takip ediyoruz. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal,böbrek ve idrar çıkışında her hangi bir sıkıntı yok. Yakın zamanda plastik cerraha göndereceğiz" dedi.

BABA: BÖYLE BİR İHMAL OLAMAZ

Siirt ikamet eden ve kendisine telefonla ulaşılan Baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını söyledi. Kilvan, "Yeni Doğan Ünitesinde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil. Çocuğum ısıtıcıda nasıl unutulabilir. Vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında yanıkların oluşmuş. Bu nedeniyle özel hastane hakkında dava açamaya hazırlanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim