Hatay' ın bitmek bilmeyen yarası olan Büyük Karaçay Barajı, dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen heyelan can aldı. Dün sabah saatlerinde Samandağ İlçesi'ndeki Büyük Karaçay Barajı inşaatında yapılan dolgu çalışması sırasında iddiaya göre şiddetli yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. Hatay' daki Heyelanda 2 iş makinesi, toprak ve kayaların altında kaldı. 

Hatay Samandağ ilçesindeki olay yerine gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, uzun devam eden çalışma sonucunda toprak altında kalarak yaşamını kaybeden Kadir İlmas (22) ve Nurullah Keklik'e (26) ulaştı.  İşçilerin cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Hatay Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 

Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Kurtlusoğuksu Mahallesi'nde bulunan kimi yollarda ve tarlalarda çökme yaşandı. Yola paralel olarak meydana gelen çökmeyle beraber harekete önceki Hatay Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alternatif yol açma çalışmalarına başladı. 20 Hatay Belediyesi işçisi , 1 ekskavatör, 1 greyder ve 5 kamyon ile çalışmalarına devam eden ekipler, can kaybının önüne geçmek için çevrede yoğun emniyet önlemleri aldı. 150 metreye yakın alanın çöktüğünü ifade eden sorumlular , çökmenin devam edeceğini ve 5 bin metre alanda çökmelerin beklendiğini açıkladı. 
Editör: TE Bilişim