İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ'de son yıllarda hereketlilik kazanan 5 yıldızlı otel yatırımlarına Hilton da ekleniyor. Hilton Grubu'nun Türkiye'deki otellerinden birisi olacak 'Hilton Garden Inn' için Kocaeli'de 2013 yılının vergi rekortmeni Murat Mustafa Satı ile Hilton Wordwide Türkiye Geliştirme Direktörü Pogda Demircan arasında ön anlaşma sağlandı.
Murat Mustafa Satı, Kocaeli'de Bureau Projesi bünyesinde Hilton Garden Inn markasıyla hizmet verecek ve 2016'da açılması planlanan otelle ilgili bilgi verirken Kocaeli'nin artık sanayisini turizmle birleştirdiğini söyledi. Satı, şunları söyledi:
"Artan nüfusu ve ekonomik gelişimine paralel Kocaeli'nde yapımına başlanan projeyi ilimize  kazandırmaktan son derece mutluyuz. Grubumuz  tarafından Kartepe bölgesinde alışveriş merkezi ile birlikte karma hizmet olarak projelendirilen otelimiz Hilton Garden Inn, 179 odalı olacak. Sunduğu sosyal imkanların yanı sıra 7 toplantı salonuna da sahip olan Hilton Garden Inn  şehrin turizm alanındaki yeni cazibe merkezi olarak öne çıkacak. Hilton markasının Kocaeli'ne kazandıracağı ekonomik katkının yanı sıra bölgedeki ve kente gelen işadamı ve sanayicilerin buluşma adresi olacak."
Temel hafriyat çalışmaları tamamlanan ve 43 bin bin 975 metrekare alan üzerine yaptırılacak proje tamamlandığında, Kocaeli'nin en büyük oteli olacak olan projenin yaklaşık 30 milyon dolara mal olacağı bildirildi. 

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha