Sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgarın etkili olduğu Muğla'da oluşan hortumda çatılar uçtu, direkler devrildi. Halk ise hortum sonrasında endişeye kapıldı.

Muğla'da aniden ortaya çıkan ve 30 saniye süren hortum, Yılanlı Orman İşletme Şefliği Tamir Bakım Atölyesinde hasara yol açtı. Sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgarın etkili olduğu kentte, bazı evlerin çatılarında hasar oluştu. Oluşan hortum sonucu ise Yılanlı Orman İşletme Şefliği Tamir Bakım Atölyesinin çatısı uçtu, bahçedeki direkler devrildi.
Hortum nedeniyle atölyede işçilere ait araçların bulunduğu bölgedeki duvar yıkıldı, işçilere ait 4 otomobil ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 araç duvar ve uçan çatının altında kalarak hasar gördü.

Yılanlı Orman İşletme Şefliği çalışanları, hortumun aniden oluştuğunu belirterek, "Rüzgar aniden şiddetlendi. Bir anda hortum oluştu. Ardından park alanında bulunan duvar büyük bir gürültüyle çöktü. Ne olduğunu anlayamadık. Park alanındaki otomobiller yıkılan duvarın altına kaldı" ifadesini kullandı.
İhbar üzerine Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü AKS ekibi olay yerine gelerek, çöken duvarın altında kalan araçları çıkarmak için çalışma başlattı. Ekipler, bölgede risk oluşturan çatıyı sökerek temizlik çalışması yaptı.

Yetkililer, şiddetli rüzgarın bölgede yarın da devam edeceğini belirterek, vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
Editör: TE Bilişim