ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf, para karşılığında aldırdığı ekmekleri üzerinde 'Bu askıdaki ekmekler ihtiyaç sahiplerine ücretsizdir' yazılı olan tabelaya astırıp, ihtiyaç sahibi vatandaşların almasını sağlıyor.
Güney Mahallesi'ndeki işyeri bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf, maddi durumu yetersiz vatandaşlar için demircide askılı tabela yaptırıp üzerine 'Bu askıdaki ekmekler ihtiyaç sahiplerine ücretsizdir' yazdırdı. Kimliği gizli esnaf, ekmek fırını işletmecisi Mahmut Selim'e de her gün 30-40 ekmek bırakması için para veriyor.
Ekmek fırını işletmecisi Mahmut Selim, esnafın kendilerinden her gün para karşılığında askıya ekmek koymalarını istediğini belirterek, "Bir esnaf arkadaşımız bu tabelayı ve askıyı yaptırdı. Günlük ekmek asmamız için bize para veriyor. Uygulamayı gören çevredeki esnaf da destek veriyor. Çoğu kişi almaya utanıyor ancak ihtiyacı olan çoğu aile poşetler içindeki ekmeği alıp gidiyor. Yoksul vatandaşların ekmek almaları için güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İlçenin birçok yerinde yapılsa daha çok kişiye ulaşılır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha