ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ne bağlı Yankale Köyü Ceylan Mezrası'nda eğitim gören öğrenciler ilk kez tenis oynadı, boks yaptı.
Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından başlatılan, 'Köy Okulları Spor İle Buluşuyor' projesinin ilk ayağı Yankaya Köyü, Ceylan Mezrası'nda 120 öğrencisi bulunan Ceylan İlkokulu ve Ortaokulu'nda uygulamaya konuldu. Proje kapsamında okuldaki öğrenciler, açık havada 4 farklı spor dalında eğitim aldı, ardından  tenis, basketbol, masa tenisi ve boks branşlarında antrenörlerin gösterdiği şekilde eğitim alan öğrenciler, spor yapmanın keyfini yaşadı.
"HEDEF, KÖY OKULUNU KOLEJE DÖNÜŞTÜRMEK"
Ceylan İlk ve Ortaokulu Müdürü Aydın Vural, Şubat ayına kadar okullarını ilk köy koleji haline çevirmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda çalışmalara başladıklarını belirterek, şöyle dedi:
"İlk somut adımımız bir spor şöleniydi. Okulumuzda spor şöleni için ilçe gençlik spor müdürlüğündeki antrenörlerle görüştüm. Onların da böyle bir projeleri olduğunu öğrenince, bu buluşmayı gerçekleştirdik. Okulumuzun bahçesinde öğrencilerimizin sevinç içerisinde yaptıkları spor şölenine şahitlik etmekteyiz. İki güzel düşünce buluştu ve çocuklar hayatında ilk defa boks eldiveni giydi, ilk defa tenis raketi aldı ellerine. Öğretmenlerimiz de iyi ki böyle bir proje yapıldı diye bize destek verdi. Şubat ayına kadar Türkiye’nin ilk köy kolejini Ceylan Mezrası'nda oluşturacağız."
"BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLMAYAN KÖY OKULLARI SIRADA"
Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde sportif eğitim uzmanı olarak görevli Enver Yılmaz, öğretmen Aydın Vural’ın böyle bir projesinde ortak hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:
"İlk olarak basketbol, tenis ve boks malzemeleri ile çocukların daha önce görmemiş oldukları malzemeleriyle kullanmalarını sağladık. Böylece bir sosyal aktivite sağladık. Projemiz kapsamında beden eğitimi öğretmeni olmayan diğer köy okullarını da ziyaret edeceğiz."
Okul öğrencileri de, ilk kez boks yapıp, öğretmenleri ile masa tenisi oynamaktan mutlu olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha