Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgesel Partisi (DBP) Siirt il teşkilatları tarafından düzenlenen ilk Nevruz etkinliği, Şirvan ilçesinde kalabalık partilinin katılımıyla yapıldı.
Şirvan ilçe stadyumda Nevruz ateşinin yakılmasıyla şölen havasında başlayan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt halkının yok saymaya çalışıldığını ifade ederek, Kürt halkının hiçbir zaman kimliği, onuru ve geleceğinden taviz vermeyeceğini söyledi. Bakırhan, 16 Mart’ın Halepçe katliamının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Halepçe’de, Dersim ve Diyarbakır zindanlarında ve en son Kobani’de Kürtlerin katliam ile bitirilemeyeceğini, kimlikleri, kültürleri için onurluca ve inatla direneceğini Kobani’de de olduğu gibi Ortadoğu’ya örnek devrimler yaratacağına şahit olduk. Katliam politikalarınızdan, Kürtleri zindana atan politikalarınızdan vazgeçin. Sizin yok saymaya çalıştığınız Kürt halkı hiçbir zaman kimliği, onuru ve geleceğinden taviz vermeyecektir. Öcalan yalnızca Kürtler için değil bir bütün Ortadoğu halklarının barış projesini ortaya koyacağına ve herkesin uyması gerektiğini tekrar etmek istiyoruz. Ortadoğu’nun kurtuluşu halkların barışından geçer, halkların onurlu ve eşit bir şekilde bir arada yaşamasından geçer. Ortadoğu halkların kültürüne saygı göstermeyen her kimse halkların düşmandır" dedi.
Bakırhan, yüzde 10 barajının Kürt halkı tarafından aşılacağını aktararak, "Şirvan başta olmak ağalara, beylere, sahte şeyhlere, sömürgecilere karşı Kobani’de gösterilen dayanışma örneğini Kürt halkı sandıklara da taşıyacaktır" diye konuştu.
Bakırhan konuşmasının sonunda 7 Haziran seçimlerine değinerek, Şirvan halkının genel seçimlerde tüm Türkiye’de yaşayan halkların, inançların ve kültürlerin özgürce yaşaması ve Kürt halkı için uygulanan seçim barajının yerle bir edilmesi için HDP’ye oy vereceklerine inandıklarını ifade etti.
Nevruz etkinlikleri, yapılan konuşmaların ardından yerel ses sanatçılarının seslendirdiği türkülere, kalabalığın halay çekerek eşlik etmesiyle sona erdi.
(İHA)
Kaynak: iha