Seyfettin ARAS/İNEGÖL (Bursa), () - BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde bu yıl 32’ncisi düzenlenen MODEF EXPO fuarı Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından açıldı.
İnegöl İlçesi’nde bu yıl 32’ncisi düzenlenen 'Mobilya ve Dekorasyon Fuarı' (MODEF EXPO 2014), kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl’ün ağaç sanayi ile başladığı yolculukta bugün sadece Türkiye’de değil, dünyada önemli bir mobilya merkezi haline geldiğini söyledi. Mobilyada İnegöl’ün bir marka olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, 2Bunda her birinizin çok önemli katkıları var. Babalarınızın dedelerinin katkıları var. Her birine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz 10 yılda İnegöl mobilyası özellikle ihracatta 15- 16 kat büyüdü. 2003'te 20- 25 milyon dolar olan rakamlar bugün 320 milyon 330 milyon dolar seviyesine ulaştı. 2023 hedefi 1 milyar dolar deniliyor. Ne oldu hızımız mı kesildi? Geçtiğimiz 10 yılda 15 kat büyüyoruz önümüzdeki 10 yılda yine 5 kat büyüyoruz. 10 kat büyüsek 2.5 milyar dolar eder. Neden 1 milyar dolar hedef koyuyoruz . İnegöllü mobilyacının hızını kesiyoruz. Bence bu hedefi yeniden revize edin İnegöllü mobilyacının önümüzdeki 10 yıl içerisinde başaracağı çok şey var" dedi.
Daha sonra konuşan İnegöl Belediye ve MODEF Fuarcılık Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün iki asırdan beri mobilya ile üreten ve satan bir kent olduğunu ve bu alanda yaptığı ihracatla her geçen gün biraz daha ileriye gittiğini söyledi.
Türkiye Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Genel Başkanı Ahmet Güleç de, Türkiye’nin büyümesinde fazla istifade eden bir sektörün mobilya olduğunu kaydederek, 2023 hedefleriyle Türkiye’nin mobilya ihracatında dünya beşinci sırada yer alacağını belirtti.
Vali Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe daha sonra kurdeleyi keserek fuarı açtı.
Protokol üyeleri daha sonra fuarda stant açan firmaları gezerek bilgi aldı. Bir stant önünde Libya'dan gelen bir fuar ziyaretçisiyle tercüman aracılığıyla konuşan Karaloğlu’nun, "Nasıl Libya'da ticaret başladı mı?" diye sordu. Ziyaretçi de "Şu an savaş devam ediyor ama yüzde 25 düzelme var" yanıtını verdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha