ÇANAKKALE'de avcılıkta kullanılan, çıkardığı kuş sesi ile kuşları çeken yasaklı cihazı internetten sattığı belirtilen Ö.Y., polis tarafından evine düzenlenen baskınla yakalandı. Evde ele geçirilen 96 cihaza el konuldu. 225 lira para cezası kesilen Ö.Y. serbest bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 'Kaçak Avcılıkla Mücadele Yılı' kapsamındaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında ekipler ülke genelinde; Merkez Av Komisyonu kararıyla men edilen ses ile manyetik dalga yayan cihaz, tuzak, kapan, benzeri araç ve gereçlerin satışına karşı sıkı takip başlattı. Sosyal medya üzerinde de çalışma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Ö.Y.'nin yasaklı kuş sesi çıkaran cihazları internetten pazarladığını tespit etti. Müşteri gibi aradıkları Ö.Y.'nin adresini belirleyen ekipler, durumu polise bildirdi. Eve yapılan polis baskınında kuş sesi çıkaran 96 cihaz ile bu cihazların yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. İfadesinde şu ana kadar 50 adet cihazı internetten 150 ile 200 lira arasında değişen fiyatlara sattığını söylediği belirtilen Ö.Y.'ye 225 lira idari para cezası uygulandı. İfadesinin ardından Ö.Y., serbest bırakıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri yaptığı yazılı açıklamada; "4915 Sayılı Kara Avcılığı kanununun hem suçu hem de kabahati içeren bir kanun olması, ses çıkaran cihazlarla avcılık yapmanın ise bir canlı türünün neslini tehlikeye düşürmesi ya da ekolojik dengenin yok olmasına sebep olabileceğinden bu tür olaylarda hemen harekete geçiyor. Av ve yaban hayatı kaynaklarının korunmasında yasadışı işlemlerin bakanlığımız birimlerine ihbar edilmesi bu bakımdan büyük önem arz ediyor" dedi.

FOTOĞRAF

 

 

Kaynak: dha