Okul müdürlerinin görevden alınmasını protesto eden Türk Eğitim-Sen üyeleri, iş bırakarak valiliğe yürüdü. Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, "Zulüm devam ederse eylemimizin dozajını artırarak devam ettireceğiz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı müdür atamaları ve torba yasa ile birlikte gündeme gelen öğretmenlerde rotasyon uygulamasına karşı Türk Eğitim-Sen üyesi eğitimciler iş bırakarak eylem yaptı. Türk Eğitim-Sen üyesi yüzlerce eğitimci, öğlen saatlerinde Aksaray’da toplanarak, ellerinde pankart ve dövizlerle İstanbul Valiliği’ne doğru yürüyüşe geçti. Yaklaşık yarım saat süren yürüyüşün ardından valiliğe ulaşan grup, protestosunu burada da sürdürdü. İş bırakarak eylem yapan Türk Eğitim-Sen üyelerine Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş da destek verdi.
“ZULÜM DEVAM EDERSE EYLEMİMİZİN DOZAJINI ARTTIRACAĞIZ”
Basın açıklaması yapan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, okul müdürlerine yönelik bir kıyım başlatıldığını savundu. Hanefi Bostan, “Öğretmenlere, okul müdürlerine yapılan zulmü protesto için buradayız. Bugün arkadaşlarımız okullarında iş bırakarak alanlara yürüdü. Eğitimde çok büyük haksızlıklar yapıldı. Bilgili, becerikli ve sınavı kazanan arkadaşlarımızın hakkı yenilerek hiçbir sınavı kazanamayan, hiçbir deneyimi olmayanlar okul müdürü, okul müdür yardımcısı yapılmak istenmiştir. Bu eğitim tarihinde ilk defa yapılıyor. Resmen kıyım yapılmaktadır. Kamuoyunun bu konuda hiçbir bilgisi bulunmamaktadır. Çocuklarımızın geleceği önemli. Çocuklarımızı yetiştirecek olan öğretmenlerimiz haksızlıklar içinde, zulüm içinde bu görevi yerine getirmesi mümkün değil. Bizim eylem sürecimiz bununla bitmiyor. Bu zulüm devam ederse eylemimizin dozajını artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
Kaynak: iha