İstanbul Bağcılar' da girdikleri bir kuyumcu dükkanını soyup soğana çeviren hırsızlar pişman oldu. Bağcılardaki kuyumcuyu silahla tehdit ederek, el ve ayaklarını bağlayan ve sonra iş yerini soyan Gürcistan uyruklu 6 kişi yakalandı. Şahısların yaklaşık olarak çaldığı 150 bileziğin sahte olduğu kayıtlara geçti. 

Olay, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde Merkez Mahallesi’nde vuku buldu. Gürcistan uyruklu zanlılar, işyeri sahibi Mehmet Ö. (49)’yü, tabanca zoru ile bağladılar. Kuyumcunun ellerini ve ayaklarını bağlayan zanlılar içerideki, 150 saat, 150 imitasyon bilezik ve 5 bin lira parayı çalarak kayıplara karıştı. 

Bağcılar2daki kuyumcu olayını soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kameralarından yola çıkarak zanlıları kıskıvrak yakaladı .Yapılan çalışmada zanlıların soygundan bir gün önce, işyeri çevresinde keşif yaptığı belirlendi. Zanlıların saklandığı adrese ulaşan ekipler, Koba B. (25), Ramazi B. 1970 (45), Bıktorı M.(24), Koba T. (51), Mamuka B. (35) ve Oksana B.’yi (24) gözaltına aldı. Yapılan aramalarda, bir adet tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve kuyumcudan çalındığı belirlenen 36 tane kol saati ele geçirildi.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade veren zanlılar, adliyeye sevk edildi.


Editör: TE Bilişim