İSTANBUL’da jandarma ekipleri, yabancı uyruklu kadınları “evlenme” vaadiyle Türkiye’ye davet edip; gelen kadınları borçlandırarak, pasaportlarına el koyup, zorla fuhuş yaptıran bir şebekeye operasyon yaptı. 4 şüpheli gözaltına alınırken 9 kadın kurtarıldı.

Silivri’de bazı otellerde zorla alıkonulan kadınlara fuhuş yaptırıldığını belirleyen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, konuyla ilgili 5 ay önce çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki izlemelerde, şebekenin internet üzerinden tanıştıkları kadınları “evlenme” vaadiyle Türkiye’ye davet ettikleri ve gelmeleri için para gönderdikleri belirlendi. Gelen kadınların Silivri’deki otellere yerleştirildiği tespit edildi. Umdukları bir yaşama kavuştuklarını düşünen kadınların bu aşamadan sonra hayatlarının kabusa döndüğü ortaya çıktı.

SENET İMZALATIP FUHŞA ZORLADILAR

Şebeke, otele yerleştirdiği yabancı kadınları, önce senet imzalatarak borçlandırdı. Ardından da otelden çıkmalarına izin vermeyerek pasaportlarına el koydu. Senet üzerindeki alacaklarını isteyerek şebeke üyeleri, tehditlerle korkuttukları kadınları zorla fuhuş yapmaya mecbur etti.

150 JANDARMAYLA OPERASYON

İl Jandarma Komutanlığı çalışmanın tamamlanmasının ardından 22 Şubat’ta operasyonun startını verdi. Belirlenen otel ve adresler 150 kişilik jandarma ekipleri tarafından sarıldı. Eş zamanlı olarak adreslere giren ekipleri, şebeke ele başı Ahmet D. ile adamları Semih A., İlker C. ve Sinan A.’yı gözaltına aldı. Baskınlarda, fuhuş yapmaya zorlandıkları anlaşılan; Moldova, Ukrayna ve Kırgızistan uyruklu 9 kadın da şebekenin elinden kurtarıldı. Yabancı uyruklu kadınlar sağlık kontrollerinin ardından, ülkelerine gönderilmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edildi.

Gözaltına alınan Ahmet D. ve 3 adamına, insan ticareti, fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yapmaktan işlem yapıldı. Zanlılar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
Editör: TE Bilişim